Video card trouble, NVIDIA GeForce 9600GSO, no video output. need guidance/suggestions to fix.? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2011, 10:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Default Video card trouble, NVIDIA GeForce 9600GSO, no video output. need guidance/suggestions to fix.?

Small problem, was wondering if the wizards could help...

My brothers metal port covers came loose from the case and fell onto the videocard, so i fished them out with a paperclip. It was very easy to do but there was a small spark in the process. Now there is no video output from the board, but the monitor does recognize when you plug it in because the colour test bars disappear.

Would any one mind providing me with possible trouble shooting tips to repair this situation?

I kinda doubt that 1 spark could fry an entire board.

I've tried both video ports on the card, theres actually two geforce 9800s in the motherboard and all 4 ports are not displaying anything.

I tried it with another monitor too, tested that monitor as good using the same cord with another computer.

I have not tried another DVI to RGB adapter because i dont have one but i will try to pick another one up at radio shack when i can, but i feel doubtful thats the problem.

The computer boots fine and everything- all that happened was 1 tiny spark, and i know sparks this one was small.

how can i go about testing what the problem is? I want to isolate the issue, any ideas?

Heres an intersting update, so i just booted the computer regularly and i actually saw video output. I saw the bios screen and it even asked me to safe boot into windows. I chose to boot normally and even saw the windows logo. After some load time the screen blacked and the desktop didnt show. I tried rebooting, and now cant see anything- like im back at zero again.

Why would that have happened?
stolenfat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which video card? (9600gso or 9600gso) flexx System Upgrades 10 11-04-2009 05:11 PM
AGP Video Card Issues (Nvidia GeForce 6200A) Superdad55 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 08-05-2009 02:41 PM
Best ATI Video Card w/HDMI Output Indobos New Systems | Building and Buying 6 02-25-2009 04:33 AM
Video card - nVidia GeForce 9300GE 256 kjlambert System Upgrades 11 10-27-2008 12:49 AM
Runtime Error with NVIDIA GeForce FX 5200 video card. Rossj711 Computer Audio and Multimedia 3 10-14-2004 10:16 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.