Video card slot changed = Crappy frames. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-01-2008, 03:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Video card slot changed = Crappy frames.

OK so i woke up the other morning and turned on my computer, It tried booting up but failed, didnt even see the mobo logo screen. Just blackness. All the fans were on high and it was stuck in the self test phase. After a bunch of trouble shooting i moved my EVGA 8600gts from the first PCIE slot to the second slot on my abit IP35 pro. That seemed to work. So i moved the card back to the slot it wasnt working in just to test and the pc wont boot up at all. After all this i go to play COD4 and COD5 and i get terrible FPS from the 100's to about 25 and is pretty unplayable. So why would just moving the card from 1 slot to the 2nd give me terrible FPS? Should i contact abit for an RMA since my mobo is under warranty? (although their site has been down all weeked)..

Any ideas would be great. Thanks
__________________

DocHoliday19 is offline  
Old 12-01-2008, 03:35 AM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Video card slot changed = Crappy frames.

Newegg.com - ABIT IP35 Pro LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Intel Motherboards

PCI Express x16 1 x PCI-E X16, 1 x PCI-E X16 (x4 bandwidth)

2nd slot has quarter of bandwidth of your 1st slot
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 12-01-2008, 04:14 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Video card slot changed = Crappy frames.

Pic Newegg.com - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more!

Hmmm the broken slot is the PCI-Ex16 slot (blue). The slot the card is in now is the PCI-Ex16x4(black) Shouldnt the x4 slot the card is in now be the faster slot?
DocHoliday19 is offline  
Old 12-01-2008, 04:19 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Video card slot changed = Crappy frames.

no. the 2nd slot is electrically limited to x4. Your card is starved for bandwidth.

RMA the mobo.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Upconverting software EricB Computer Audio and Multimedia 5 09-25-2008 11:40 PM
BFME2 Video Card Japes PC Gaming 5 03-03-2008 05:46 PM
New Old School Video Card Badgerme New Systems | Building and Buying 4 02-21-2008 01:13 PM
New Video Card Dieo New Systems | Building and Buying 5 04-02-2007 11:27 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.