Video Card Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-04-2006, 04:36 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Video Card Problems

I have just bought a Radeon X1300 Pro 256 mb AGP, to upgrade my Radeon 9550 256 MB, and I keep getting horrible framerates. I have the latest drivers for motherboard and video card, and the correct power supply. I have a 2.8 gig celeron processor and 1.7 gigs of ram, which I assume is sufficient enough. But in most games I get some kind've stutter lag, like the screen jumps, but it's not the monitor. If anyone knows what I could do, please let me know.
__________________

errien92 is offline  
Old 04-04-2006, 04:46 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

What kind of games are you playing? I have the same video card as you and some games lagg/frame rates kinda bad. For the game F.E.A.R. that video card is kinda not great, i still see frames moving around here and there. I also just got the game UberSoldier and that game kinda laggs. But i have 512mb of ram so that kinda explains it, but for the framerates its the video card. Turning game settings to "medium" or "low" should do the trick but not much.
__________________

__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 04-04-2006, 07:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default

Mostly World of Warcraft, tried to test out Black and White 2 but the cutscenes really lag me bad, and the settings are on low. But in WoW when I am in a raid with 20 people or so, I get like 8 FPS.
errien92 is offline  
Old 04-04-2006, 08:14 PM   #4 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

Dude, Celerons r not gaming CPUS at all.. Get a pent or AMD if u can.
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 04-05-2006, 06:15 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

Oh yes yes. I did forget about that celeron part. I use to have a celeron 2.6ghz and played alot of games fine but when it came to the newer games it whent downhill from there. Once i got a p4 everything was playable. But you should get a new cpu like Dr.Gootch said. Your cpu is hold your gaming back.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.