Video Card problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-06-2007, 09:36 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default Video Card problems

My water cooling system gave out on me so I replaced it with a zalman fan and heatsink, Im not sure if I pulled a wire or something but that shouldnt matter anyway. When I turn my computer on the BIOS screen displays, then the windows load screen displays, but after the load screen the back light in my LCD blinks on and off then it says there is no digital signal(which is what I have plugged in). This completely puzzles me as the BIOS and windows screen both display. I can open MusicMatch which is hotkeyed on my keyboard and here the sound so windows is running in the background. Any help would be appriciated. Thanks in advance -MC
__________________

MCJOHNS117 is offline  
Old 01-06-2007, 10:17 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

Can you boot into safe mode?
__________________

__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 01-06-2007, 10:55 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

I hadnt thought of that but I just tried and nothing happened. However my computer will open the BIOS screen. Its so weird because it displays everything up to the end of the windows load screen then just doesnt display anything. Would a water short on the card have anything to do with it (I suspect it wouldnt because it does display a little bit, and all the colors seem to be there.
MCJOHNS117 is offline  
Old 01-07-2007, 12:04 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

If possible try the card in another computer then that will tell you that if it is the card or if it isn't.
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 01-07-2007, 10:16 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

Unfortunatly I have no other computer to put my card in. i guess im just SOL. Ive ordered a new case and fan. My case is wierd and so is my water cooling system (kingwin AWC-1, I wouldnt recomend it to anyone EVER).
MCJOHNS117 is offline  
Old 01-07-2007, 12:42 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 14
Default

I'm not an expert on cooling but water mixed with compiuters doesn't sound like a good combination.
__________________

GeminEye2k5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.