Video Card not working with Mobo. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-06-2006, 08:51 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 56
Default

I could probibly spend around 75 - 150$ Canadian. Thanks for all your help!! If i would need to spend anymore it owuld take me a little while to get it
__________________

bonzo123 is offline  
Old 06-06-2006, 11:15 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default

Wow, graphic card temps in 60-70C...is that high? Seems pretty hot.
__________________

__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-07-2006, 12:03 AM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

Thats normal graphic cards normally run that run. If your processor ran that hot it would fry. It's normal for video cards.
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 06-07-2006, 12:18 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default

Thanks nVdia for the info, did not know that. Would seem that most graphics cards would need their own HSF also...
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-07-2006, 09:20 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

Your Welcome. All cards do have heatsinks on them. Almost every new card has a heatsink and a fan on them.



This a ATI 1800xt notice how big it's heat sink is. All heatsinks vary on cards. Cards that run really hot require a bigger heatsink and cards that don't run as hot don't require as big of one.
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 06-07-2006, 12:34 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 56
Default

So what is a good mother board?
bonzo123 is offline  
Old 06-07-2006, 06:29 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

DFI make excellent boards what are you system specs?
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 06-07-2006, 08:43 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 56
Default

Video card - 9800pro ATI
Processor - AMD Sempron 3100+
350 Watt power supply
Mobo - ASUS K8V - MX

ahhh anything else?

and as a Sempron 3100+ good anyways i wanted to know what Sempron was. I didn't buy the computer it was a gift.
bonzo123 is offline  
Old 06-07-2006, 09:07 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

Sempron is just a type of amd processor.

This is an eVga board. It has an Nvidia nForce 3 chipset. All nForce 4 chipsets are pci-E.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813188005
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 06-07-2006, 11:44 PM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 56
Default

Nividia nForce gunna work with my card? just double checkin. And will it work with my RAM and everything else becuase i have seen people say that there Mobo works will everything but just not one part. Like me for example lol
__________________

bonzo123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.