Video card doesn't work with new mobo! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-20-2005, 04:48 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 511
Send a message via MSN to LegendBreath
Default Video card doesn't work with new mobo!

Hi,
I just bought a Asus K8V-X and my video which is a nVidia TNT2 doesn't work with it. It goes in windows but, detect it as a Standard VGA. I tried installing nVidia drivers but it says that it cannot detect any hardwares for the drivers. And also I installed my motherboard CD.

Can someone helps me??

BTW: My CPU is a Sempron 64 Bit 3000+
__________________

__________________
LegendBreath is offline  
Old 09-20-2005, 05:44 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

is it the agp or pci version?
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 09-20-2005, 06:46 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 511
Send a message via MSN to LegendBreath
Default

Sorry forgot to mention... it's AGP and it was working with my old board. (which was a ECS K7S5A)
__________________
LegendBreath is offline  
Old 09-20-2005, 07:42 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

"It goes in windows"? What does that mean? If it loads windows and you get a basic display, you should be able to load the nvdia tnt drivers from their website and it should be good to go. Your mobo won't recognize the card until the drivers are properly installed. So..please help me understand: you have basic video in windows, right?
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 09-21-2005, 03:34 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 511
Send a message via MSN to LegendBreath
Default

Ok... right now, windows does work and it displays properly... but, it regognise it as a "Standard VGA". And, when I try to install the nVidia drivers it says that it cannot find any drivers for my hardware. Sorry if I'm not clear...
__________________
LegendBreath is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.