Video capture difficulties - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-07-2007, 10:42 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 45
Default Video capture difficulties

I've been having trouble pulling video from my mini DV into my editor.

The miniDV is played in the camera, which is connected to an ADS (brand name) converter via RCA jacks. The unit is connected to the computer via firewire (the only out to it). I'm using Nero 6 as my capture software. It's worked fine up until now, and I just captured stuff last week. Yesterday, it started to crap out.

Any suggestions?
__________________

__________________
Nihil est facile; nihil est gratuitum
Instrumediatech is offline  
Old 01-07-2007, 03:53 PM   #2 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

I also have an ADS capture, mine is pci and uses s-video or composit. What do you see in Nero ?

click start
then run
type sysdm.cpl
hit enter

then click hardware
then click devices
see if you see any errors. like a red X or !

1. the device could be broken (ADS or CAMERA)
2 you may not be receiving video from the camera
3. or the drivers need to be uninstalled and the reinstalled for the capture device

Did you try contacting ADSs tech support or seeing if they have a forum.?
__________________
LA1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.