Video Capture Card Problem! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2007, 10:30 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
xpedient's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Philippines
Posts: 163
Send a message via Yahoo to xpedient
Unhappy Video Capture Card Problem!

I have a "leadtek winfast tv2000 XP global" connected into my pci slot.
the problem is that i can't use it. when i installed the program "winfast pvr2" (i think the driver is included), i get the message that i have no video capture card. i have used my video capture card last 3 months, i reformatted and im trying to use it again. please help me... my computer specifications are in my sig, thanks in advance!
__________________

__________________
"Here's a thing about the future; When you look at it, it changes, it's because you look at it...
AND THAT CHANGES EVERYTHING ELSE."

xpedient is offline  
Old 09-14-2007, 10:34 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Video Capture Card Problem!

Try downloading the latest driver from their website.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-14-2007, 10:41 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
xpedient's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Philippines
Posts: 163
Send a message via Yahoo to xpedient
Default Re: Video Capture Card Problem!

i downloaded the driver here Leadtek - We make dreams a reality
then after installing it, i opened the program and it says "fails to build graph"
there is an new icon in my system tray and it is from the program, i right clicked it and it has two options, setting and unload. i clicked the setting and it says, "no capture card"! what the?! my capture card just stayed right there at the pci slot for almost 5 mos. but now my pc's saying that it has no capture card, can anyone help me here? thanks in advance!
__________________
"Here's a thing about the future; When you look at it, it changes, it's because you look at it...
AND THAT CHANGES EVERYTHING ELSE."

xpedient is offline  
Old 09-14-2007, 11:25 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: Video Capture Card Problem!

try reseating the capture card into another pci slot if available.
__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 09-15-2007, 12:14 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
xpedient's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Philippines
Posts: 163
Send a message via Yahoo to xpedient
Default Re: Video Capture Card Problem!

ok thanks anyways! ive found the problem! the problem is in the new version of the PVR application, i downloaded the PVR1 version and it works well compared to the new PVR2 application!
__________________
"Here's a thing about the future; When you look at it, it changes, it's because you look at it...
AND THAT CHANGES EVERYTHING ELSE."

xpedient is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video card and/or motherboard issues sdness Hardware Repairs and Troubleshooting 4 01-13-2008 01:41 AM
Video Card Power Feeback? Lord Zeon Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-27-2007 07:45 PM
Conflict between PCI Video card and PCI Wireless Network Adapter otaku_mike Hardware Repairs and Troubleshooting 1 06-13-2007 01:01 PM
damaged video card sb14blue Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-13-2007 03:13 AM
Potential Video Card Problem? mavrick3020 Hardware Repairs and Troubleshooting 7 05-05-2007 08:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.