Very slow Sil 3112 controller. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-15-2005, 04:32 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
Send a message via Yahoo to Gravesent
Unhappy Very slow Sil 3112 controller.

Hello, I'm having some serious performance problems with a Sil 3112 Sata controller, before this let me specifie my system:
AMD sempron 2300+
Asrock k7vt4a+ (has a kt400 chipset)
256 mb ddram kingmax at pc 3200
Geforce 4 mx 440 64 mb
Silicon Image Serial ATA Sil 3112 Controller
Segate baracuda sata 7200rpm 8mb buffer hdd
As you all know mb's with the kt400 chipset don't have sata suport so in order to use my sata hdd I had to buy a controller, the problem is that it works very slow and I made some PC mark 2002 hdd tests to show exactly what is going on:
On Asrock k7vt4a+ and the Sil 3112 controller and the segate sata hdd I get 1088 when only runing the hdd test.
Using the same hdd on a gigabyte kt600 mb I get 1600 (in bouth cases the hdd also runs the OS and is single master)
To mention that an ata100 western digital hdd 7200rpm and 8mb buffer gets 1233.
What is there to do?
Thank you for going through the trouble of reading this.
__________________

Gravesent is offline  
Old 10-15-2005, 07:53 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

try updating to latest drivers.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 10-15-2005, 08:53 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
Send a message via Yahoo to Gravesent
Default

About the drivers, I searched and couldn't find drivers for the controller.
Gravesent is offline  
Old 10-15-2005, 08:57 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

http://www.siliconimage.com/support/...=1&sataraid=0&
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 10-16-2005, 04:08 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
Send a message via Yahoo to Gravesent
Default

Thank you for the link but if I'm not mistaking (and I might ) there are no windows drivers there, I've been to that link before, googleing "Silicon Image" was my first thought, the only useful thing I found there is the bios update but I already had the latest version.
Gravesent is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.