USB Ports are dead - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2006, 04:54 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2005
Location: Hampshire, England
Posts: 56
Default USB Ports are dead

Hi there, I have 2 USB ports on the front panel of my PC. One is completely dead, nothing happens at all when a device is plugged in ie a joystick, camera, ipod etc. The other port is malfunctioning, for example when i plug a joystick in it makes the little 'beep' which you would expect, and in the control panel/game contollers list, the joystick momentarily appears, but then disappears after a couple of seconds. I've gone into device manager, and checked the USB Root Hub properties, which recognises the Logitech joystick as present and requiring 30mA, (with 500 available). The USB ports at the rear of the PC which are on a PCI card are working fine. I'm running WinXP sp2. Any thoughts?
Cheers Fishy

Fishy is offline  
Old 01-10-2006, 06:07 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
HAVOC's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC

Well, what kind of PC do you have? Name Brand or DIY?

HAVOC is offline  
Old 01-11-2006, 03:33 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2005
Location: Hampshire, England
Posts: 56

It's a custom pc, i upgraded it a few months ago with a new psu, an Antec 480w, and a new gfx card 6600gt, first one port died, but the other was ok, now the second one is malfunctioning. Could it be that the ports have burnt out?
Fishy is offline  
Old 01-11-2006, 02:47 PM   #4 (permalink)
Join Date: Dec 2005
Posts: 222

I have the same problem with my custom built pc except it came with the 2 in the front not working and I can't find away to fix them!!!

I have 8 usb on the motherboard so I don't really need 2 in the front!!!
ikillyou61 is offline  
Old 01-12-2006, 03:04 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2005
Location: Hampshire, England
Posts: 56

i've ordered a 4 port powered hub which i'll run off one of the rear ports now, so i'll make do with that until i next upgrade the case. Thx for your input chaps
Fishy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.