USB Memory Card Reader Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2007, 12:25 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default USB Memory Card Reader Issue

I have tried numerous memory card readers and they don't work on my machine. I have 4 ports on the back and 1 on the front. None of them will work. When I click it in, it makes the sound, recognizes it as a usb mass storage device, and then asks to install the driver. I click the recommended search and it searches but then comes up saying "invalid data" or something.

But, I can plug that same memory card reader into my laptop and it works just fine. Another thing that is funny is on the computer with usb issues, i can plug in a digital camera via usb and it works just fine.....

What can I do?
__________________

securitymonster is offline  
Old 01-03-2007, 12:51 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

try reinstalling ur chipset driver (its the Cd that came with the motherboard)
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 01-03-2007, 12:54 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

Its a dell computer and i don't think i have the cd any longer, could I possibly find the chipset drivers online at dell?
securitymonster is offline  
Old 01-03-2007, 01:14 PM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

wat kind of dell is it?
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 01-03-2007, 01:16 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

Not sure off hand, its my neighbors and I will be there again this evening. Just your standard Dell Pent. 4, 2.66ghz, XP Home computer. Its probably a dimension and its probably 2 years old.
securitymonster is offline  
Old 01-03-2007, 01:19 PM   #6 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

http://support.dell.com/support/downloads/index.aspx
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 01-03-2007, 01:22 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

Perfect, thank you. I will keep you guys posted. Thanks for the quick response too!

If anybody else has some ideas, please let me know as I will be working on this later this evening.
__________________

securitymonster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.