usb devices and boot problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2005, 04:28 AM   #1 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default usb devices and boot problems

this is to discuss problems involving usb devices and difficulties booting. i've read quite a few posts where people have found it impossible to boot with a particular combination, or any usb devices attached. the other day i experienced the same problem.

if you want to skip my little folk tale the main point is below the line at the bottom

short explaination (hey its my thread i'll babble if i want :P) i reformatted a hdd on one of my rigs in order to set up a dual boot system (fedora core 4/winxp pro) and was booting between the two os's setting up various things. i booted into xp and plugged in an xbox controller (got bored a while ago so i modded the cable to use with pc) and my creative muvo tx fm. when i tried to reboot back into fedora my computer halted at the detection of my secondary master. i left it for a while then reset. this time it halted at the memory check. next time it passed memory check and halted at ide detection again. at this point i was getting kind of annoyed. it was about 1:50 am and i had school in the morning, so i left it until the next afternoon. not wanting to be a moron and take my computer apart without turning it on directly before doing so i gave it another try. no luck. hit the power and leaned over the back of the pc and started unscrewing the first case screw. thats when i noticed my usb devices and slapped my forehead. i remembered the threads of similar problems, unplugged them and turned the pc on again. sure enough it boots without even opening the case. wow, and i said that was a short explaination.

back on topic. i started this thread in the hope that anyone who has experienced or knows anything about this type of problem could contribute as i have never seen any documentation about issues like this and perhaps we could all learn something
Visit my website -
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.