usb cable modem/ router - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2006, 01:26 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Default usb cable modem/ router

Specs :
DEll Dimension 8250 Desktop PC
ISP- Adelphia
Modem- SB5100 Cable Modem (connects by USB)
Netgear Wireless Router (model WGT624)

When I try to run the netgear CD, I follow all the steps. Then, when its restarting my network, it says there is an error. (could not find internet connection.)
I think the problem is that my modem is connected to my pc by usb and it needs to be connected by ethernet. My modem has an ethernet port, but I have attempted to connect my modem to my ethernet port on my PC like 30 times. No Success.
My computer only seems to recognize the internet when My modem is connected by usb, which is a big problem.
I tried contacting Motorola support, but they suck. I already returned my linksys Wireless G (WRT54G) router because I thought that it was the router, not my modem. SO. Anyone that could help me would be incredible.




artie80 is offline  
Old 01-22-2006, 01:30 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 4

OK. when I go to add a hardware device manager, My cable modem only shows up when its plugged un by usb. I tried to uninstall USB drivers and then reinstall my cable modem through ethernet, but My computer doesnt seem to recognize the connection via ethernet.

artie80 is offline  
Old 01-23-2006, 09:44 AM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 116

hmm well after your setup is connected like below
PC------>Router----->Cable modem.........

first of all try this disable the DHCP server from the configuration page it works then ok other wise continue....

open your browser and enter ........... this is the pinging address for your cable modem if there is a response from the address and setup web opens then it means that it is connecting with the device ... the other issue may be with the MAC Address you may have to configure your router to allow the cable modems MAC address to work.... you may find the MAC Addresses in the device Manager... shows in the addresses tab of configuration page which you can open ...

and there may b one thing the isp provider may block new Ethernet MAC Addresses due to security reasons check this page it may be of help
Vnet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.