usb 2.0 problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2008, 05:40 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default usb 2.0 problem

Hi everyone,

I upgraded my computer to a new one

processor : c2q 9440
motherboard : asus p5qc
2 gb ram

I am having an issue with usb 2.0. I have a transcend pendrive which I have been using for quite sometime.

Recently whenever I Insert the pendrive I am receiving a message saying that my device can perform faster if switched to 2.0 port. I tried changing ports but still I am receiving the same message.

I checked my BIOS, uninstalled all the usb controllers in device manager, still my device is working at 1.0 mode.

What could be the problem ?? Any Ideas ?

sniperx is offline  
Old 11-09-2008, 10:47 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Lexluethar's Avatar
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: usb 2.0 problem

You need to check your motherboard manual to check which ports are 2.0. Usually USB ports on the back are the only ones that are 2.0.

-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 11-10-2008, 03:47 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default Re: usb 2.0 problem

yes I checked the manual and I have all 2.0 ports 6 at the back and 6 in the middle.. still I am getting the same message "This device can perform faster if connected to a hi-speed usb device"

I am using transcend jfv60 8gb.
sniperx is offline  
Old 11-10-2008, 07:17 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: usb 2.0 problem

Check for the chipset drivers for your motherboard from the maufacutrer's werbsite.
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I can not mount my USB device! lyecdevf Linux and Open Source 4 09-27-2008 10:04 AM
Kworld USB Maker 2.0 Sound help!!!! Justin122 Computer Audio and Multimedia 1 09-26-2008 08:40 PM
Problem with home-made USB cable lrc34 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 02-18-2008 12:21 PM
USB 2.0 in SP2 not working! bonoz Microsoft Windows and Software 1 11-03-2007 08:06 PM
serious usb problem calsonic Hardware Repairs and Troubleshooting 4 10-31-2007 11:44 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.