Unsolvable problem - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2012, 11:45 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sweden
Posts: 9
Default Re: Unsolvable problem

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
So it's doing this in XP too or no?
Yeah it's the same no matter what OS.

Quote:
What really doesn't make since is it will run in safe mode but not with a fresh install. So it will remain running in safe mode. If it does go into your system folder and administration tools event viewer,windows logs,application, and also system and see what you find in there. It may point you to some problem...
I'll go there and take a look soon, I wasn't able to update my bios cause the bios update software refuses to work -.-

And I tried installing ubuntu as well but it just shuts down while it's loading the stuff on the USB.

Edit:
Update!
I did manage to install the bios anyway, but I still have the same problems. As soon as I try to use the internet it shuts down.
__________________

Xeepher is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 12:38 PM   #12 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default Re: Unsolvable problem

are you using the same PSU from your old build? It may be starting to go...
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 08:22 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sweden
Posts: 9
Default Re: Unsolvable problem

It's a brand new PSU, "XFX ProSeries Core Edition 550W PSU"
Xeepher is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 11:43 AM   #14 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default Re: Unsolvable problem

Probably a redundant question, but after installing is the OS able to get to desktop and you install things, or is it you do a fresh install of Windows and it wont boot to desktop.

Also during each fresh install are you formatting the drive?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 02:15 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sweden
Posts: 9
Default Re: Unsolvable problem

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Probably a redundant question, but after installing is the OS able to get to desktop and you install things, or is it you do a fresh install of Windows and it wont boot to desktop.

Also during each fresh install are you formatting the drive?
yeah the OS does get to desktop but as soon as I start a "heavy" program, sometimes when I install stuff, use the internet or sometimes when I insert an USB stick it just shuts off.

And yes everytime I did a freash windows install I formatted the drive.

I've been trying so many things now that I'm starting to lose track of what I've done and not x)
Xeepher is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 02:31 PM   #16 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default Re: Unsolvable problem

Ah I was under the impression you never were able to.

Just got to go through standard procedure. Take everything out, put motherboard on the box, PSU out of case, leave everything unplugged except 1 stick of RAM, your HDD, and the video card. See what happens.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 03:36 AM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sweden
Posts: 9
Default Re: Unsolvable problem

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Ah I was under the impression you never were able to.

Just got to go through standard procedure. Take everything out, put motherboard on the box, PSU out of case, leave everything unplugged except 1 stick of RAM, your HDD, and the video card. See what happens.
Alright, kinda did a similiar thing before. I didn't have the stuff outside the case though so out of case, put motherboard on box. 1 stick ram,gpu,psu outside as well and cpu?
Xeepher is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 12:45 AM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Unsolvable problem

I was reading something you wrote earlier about having to continually hit your start button to get it to start up ans I am probably way off but have you checked all your front header pin out. To your switches is your power switch messed up or could your reset be hooked up wrong. Just a guess.
sPlAtOiD is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 08:58 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2012
Location: texas
Posts: 5
Default Re: ok to all i have a Unsolvable problem

Unsolvable problem i got 2 laptops 1 acer and 1 hp the hard drives went bad so i got new ones the same as the old.ok so i boot with win xp pro cd when it gets to (setup is starting widows) the screen terns blue with ..windows has been shut down to prevent demage ect..
+++ stop : 0x0000007b (0xf78d2524,0xc0000034,0x00000000,0x00000000) i run i diagnostics on it it was all ok pass memery,hdd ect.???
eperry is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 10:05 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: ok to all i have a Unsolvable problem

Quote:
Originally Posted by eperry View Post
Unsolvable problem i got 2 laptops 1 acer and 1 hp the hard drives went bad so i got new ones the same as the old.ok so i boot with win xp pro cd when it gets to (setup is starting widows) the screen terns blue with ..windows has been shut down to prevent demage ect..
+++ stop : 0x0000007b (0xf78d2524,0xc0000034,0x00000000,0x00000000) i run i diagnostics on it it was all ok pass memery,hdd ect.???
You added this post on the bottom of someone else's post so you may want to ask this question on your own post so people will se it and respond. Usually this happens when something is not right with the hardware. Have you tried this in both laptops and same problem with both. Also check in your BIOS and see if the drives show up there.
__________________

sPlAtOiD is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.