Unreadable Hard Drive... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2006, 02:12 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 6
Send a message via AIM to aaroncohn
Default Unreadable Hard Drive...

I have an almost brand new SATA drive that, until recently, has been working great. I am using it as my secondary drive, and when I reformatted my primary drive, windows reported that my SATA disk is no longer readable. I can see it in device manager, but it has no drive letter assigned to it. When I look at the status of the device under its properties, I see the word "unreadable." I'm assuming this is why it has no drive letter assigned to it, but I did not format that drive or change it in any way, and I am all but certain it is uncorrupted. How do I access the data on the drive? (it is a dynamic disk, not a basic disk)
__________________

aaroncohn is offline  
Old 03-30-2006, 02:24 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

go into safemode or try to hook up your hdd with another computer and see if you can read it from there. Is there anyway that you can back up your hdd using a software?
__________________

__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 03-30-2006, 02:27 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 6
Send a message via AIM to aaroncohn
Default

I plugged the drive into a different SATA compatible computer, but that computer couldn't read it either. I suspect something has happened to the drive, but I don't know what caused it or when it happened. It all started this morning when my computer failed to get past the windows xp loading screen. The progress bar just kept going and going until I restarted the system. I haven't tried loading it in safe mode, but I don't think that would accomplish anything. I don't know of any software that can backup a hard drive that doesn't have any recognizable file system.
aaroncohn is offline  
Old 03-30-2006, 02:47 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

Try to wait for like 10-15 min for it load, if it doesnt load then you should try go into safemode and burn all your data to dvd's or cd's. If the safe mode doesnt work then you just have to reformat your HDD.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 03-30-2006, 01:08 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 6
Send a message via AIM to aaroncohn
Default

Thanks for the replies, buddy. I am thinking about sending it to a data recovery center so they can pull my stuff off of it. I had a LOT of good stuff on there that isn't really backed up... so yeah. Thanks anyways, dude!
aaroncohn is offline  
Old 03-30-2006, 03:16 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

oh ok..np man..

stevo808
__________________

__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.