Unknown Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2008, 06:03 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 192
Default Unknown Problem

Hi,

I've been having a problem installing programs lately. I built a new PC and have been using it fine until recently, almost anything that is on a disc or from a disc image won't install. For example I've been trying to install a game, when the installer says that a file is corrupt on the disc. I then make an ISO image of the disc and it still has the errors. I borrowed a friend's disc and it gives the same error, I copy the files to my HDD and run it from there and get the error. I've tried this with other games too and it either doesn't install due to file corruption errors, or when the game trys to update it says there is a file that isn't exactly as it should be. I even had a backup ISO image from my old PC that ran fine, and on the new one it keeps thinking the files are corrupt!
I've run the Windows Vista memory test on my RAM, with no errors, I ran the SeaTools diagnostic on my hard drives and no errors. I've tried using both Vista and XP and they both do the same thing. I'm convinced its a hardware problem, because I still get the error after loading the fail safe settings in BIOS and then reinstalling Windows, and different copies of the disc/ISO will have an error in the same place.
Does anyone know how to fix this or what the problem is?
Thank you in advance.
__________________

__________________
Intel Q6600 2.4Ghz SLACR
eVGA 8800GT 512mb Video Card
4GB DDR2-800Mhz RAM
Thermalright Ultra Extreme 120 with Scythe SFlex Fan
160GB Seagate Barracuda 7200.9
500GB Seagate Barracuda 7200.11
22" Viewsonic Widescreen Monitor
3DMark06 Score: 11402
Zanjo is offline  
Old 03-28-2008, 06:42 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Unknown Problem

Have you tried a difference dvd rom yet?
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 03-28-2008, 06:46 PM   #3 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 192
Default Re: Unknown Problem

I've tried a different DVD, not an actual drive though...I thought it would be something else seeing as ISO images don't work either, but I'll give it a try anyway.
Edit: I'll have to try the DVD drive a bit later, my old one isn't working that great. Any other ideas? I can't see my DVD drive affecting an ISO image that is being emulated that used to work.
__________________
Intel Q6600 2.4Ghz SLACR
eVGA 8800GT 512mb Video Card
4GB DDR2-800Mhz RAM
Thermalright Ultra Extreme 120 with Scythe SFlex Fan
160GB Seagate Barracuda 7200.9
500GB Seagate Barracuda 7200.11
22" Viewsonic Widescreen Monitor
3DMark06 Score: 11402
Zanjo is offline  
Old 03-28-2008, 08:32 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,659
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Unknown Problem

Check the windows installer, in fact go ahead and reinstall it. The Windows Installer is the program responsible for installing and removing stuff from your computer. If you can't install programs correctly, chances are it's been corrupt (which will cause it to give an error saying whatever you're trying to install will be corrupt)
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 03-29-2008, 12:25 AM   #5 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 192
Default Re: Unknown Problem

Hi S0ULphIRE

I've reinstalled XP and Vista a few times...I couldn't get it working on either (which have different versions of windows installer), even after downloading the 3.1 v2 installer for XP. I have plenty of things that do install correctly, but the multiGB ones that are on/from discs fail.
__________________
Intel Q6600 2.4Ghz SLACR
eVGA 8800GT 512mb Video Card
4GB DDR2-800Mhz RAM
Thermalright Ultra Extreme 120 with Scythe SFlex Fan
160GB Seagate Barracuda 7200.9
500GB Seagate Barracuda 7200.11
22" Viewsonic Widescreen Monitor
3DMark06 Score: 11402
Zanjo is offline  
Old 03-29-2008, 01:36 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,659
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Unknown Problem

Try defragging your hdd, if it's really badly fragmented it could be causing those errors. Just standard troubleshooting procedures. Also, have you installed any new programs recently?
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 03-30-2008, 05:11 AM   #7 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 192
Default Re: Unknown Problem

Hi S0ULphIRE

I tried defragmenting both my hard drives and I still can't get the things to work. I tried running this off a clean install of Windows XP and Vista, the only software installed would have been the drivers and Alcohol 52% for the ISOs. Any other ideas?
__________________

__________________
Intel Q6600 2.4Ghz SLACR
eVGA 8800GT 512mb Video Card
4GB DDR2-800Mhz RAM
Thermalright Ultra Extreme 120 with Scythe SFlex Fan
160GB Seagate Barracuda 7200.9
500GB Seagate Barracuda 7200.11
22" Viewsonic Widescreen Monitor
3DMark06 Score: 11402
Zanjo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HiJackThis Log Akubane HijackThis Logs (finished) 1 01-28-2008 01:07 PM
New Log enigm@tic HijackThis Logs (finished) 4 12-13-2007 08:45 PM
My log Max Power HijackThis Logs (finished) 4 08-23-2007 08:55 AM
my log Max Power HijackThis Logs (finished) 10 06-07-2007 11:56 PM
Objecterror HJT Log objecterror Viruses, Spyware and Malware 4 05-18-2007 12:19 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.