unknown partition on xp after clone - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2006, 05:13 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 51
Send a message via AIM to crh0872 Send a message via Yahoo to crh0872
Default unknown partition on xp after clone

i needed more hard disk space, so i cloned a 10 gig hard drive to a 20 gig hard drive. i booted up with my 250 gig as slave and my 20 gig as master. it booted up fine, and i had 10 gigs free space. the only problem is, my 250 gig (D) wasn't there. so i went into administrative tools

after going into the disk manager i saw that the western digital 250 was there, but aparently it was an "unknown partition (healthy)", which is weird cuz BIOS recognizes it and partition commander sees it as NTFS and can access the files, and i scanned it with SMART and partition manager and it's apparently fine, but windows doesn't recognize it right

i think im gona buy a hard drive enclosure and see if windows sees it fine through that. will that work, or are there alternatives, or what??

----UPDATE----

i got the hard drive enclosure and windows does pretty much the same thing. it works with different hard drives too.
__________________

__________________
caLMaN

Asus P4P 800-E Deluxe, Intel P4 3.0 GHz
1GB RAM, ATI Radeon X1300 pro 256 mb
20GB maxtor, 250GB western digital
crh0872 is offline  
Old 12-17-2006, 11:49 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Partition Magic...
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 12-18-2006, 10:22 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 51
Send a message via AIM to crh0872 Send a message via Yahoo to crh0872
Default

partition magic doesnt help because it thinks it's a weird partition just like windows does.
__________________
caLMaN

Asus P4P 800-E Deluxe, Intel P4 3.0 GHz
1GB RAM, ATI Radeon X1300 pro 256 mb
20GB maxtor, 250GB western digital
crh0872 is offline  
Old 12-18-2006, 11:36 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Hey

If you don't need anything on the 250 gig drive you can unhook the partitioned good drive so you don't mess it up and start your computer with a windows 98 boot floppy in and at a: type fdisk and then delete all the partitions that it shows. then in the same menu make a primary partition and then shutdown and re hook the 20 gig hard drive back up. Then make sure it' seen in BIOS and reboot.
sPlAtOiD is offline  
Old 12-19-2006, 10:05 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 51
Send a message via AIM to crh0872 Send a message via Yahoo to crh0872
Default

well i need that stuff, so i think im gonna buy a SATA drive, copy all the stuff over to it and do basically what you just said. i can access the files fine, just not with windows. do you think if i duplicated it it would duplicate the problem too, or should i just copy over the files i need?
__________________
caLMaN

Asus P4P 800-E Deluxe, Intel P4 3.0 GHz
1GB RAM, ATI Radeon X1300 pro 256 mb
20GB maxtor, 250GB western digital
crh0872 is offline  
Old 12-20-2006, 10:19 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 51
Send a message via AIM to crh0872 Send a message via Yahoo to crh0872
Default

well okay then, thanks a lot guys....

i managed to figure the whole thing out by myself. so here's how it goes:

thanks to norton's partition magic i was able to find out that it was only hidden, everything was there, but windows didn't recognize it 'cause it was hidden. the reason is becuase i had enabled an option in system commander (a part of partition commander) that said to hide all drives but the master. i did this to solve a previous problem and didn't realize the consequinces.
__________________

__________________
caLMaN

Asus P4P 800-E Deluxe, Intel P4 3.0 GHz
1GB RAM, ATI Radeon X1300 pro 256 mb
20GB maxtor, 250GB western digital
crh0872 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.