unable to install windows... and windows only? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2005, 05:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
Default unable to install windows... and windows only?

for some reason i cant install windows xp home or pro on a maxtor 60 gig ata/133 hdd... on any computer i try it on. however, and this is what gets me, i can install anything else... any linux distro, free bsd, whatever-- just not windows!!

i just dont understand. ive formated, and formated and formated and still no go.

it prompts if i want to boot w/ cd press any key.. done.

next it give the "setup is checking hardware config, blahblah" message...

then it goes black and never moves from there.

anyone else come across this?

thanks.
__________________

ldealba is offline  
Old 12-17-2005, 10:14 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

how long does it stay at the blank screen, i experience that for maybe up to a minute, never more than that, is it a copied cd? it only happens when im using a burned, or edited xp disc
__________________

__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 12-17-2005, 10:18 PM   #3 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default

also is the disk bad?
__________________
H4x3r is offline  
Old 12-17-2005, 10:22 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

wait, i just reread it...so u formated it and its still bringing up the press any key to boot from cd? that doesnt make sense, if your drive is blank and xp sees no OS its just gonna boot right into the cd, what happens if u just let it boot...u may want to low level erase your drive, try kill disk or powermax
__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 12-18-2005, 12:46 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
Default

no, there genuine windows cd's. it stays black screen forever. well atleast five minutes, i dont have patience to go longer.

yea thats what ive noticed. when i let it boot up, fedora starts up, but does some error "kill" something something(going off of memory right now)

ive considered it being a bad HDD, but its out of warranty.

it began when i installed my xp pro on it, but it wouldnt except my key, so i d/l some key gen that created a message saying "your machine has been infected."

ever since then no go w/ installing windows... but just windows.

i ran a antivirus check on it and it found no viruses but two files, a master and a boot... i think... im pretty sure those were the two files.

anyway, thanks for the replys! i hope the extra info makes sense, i think i will get kill disk-- one question about it, being that there is no running os on the HDD currently, do i install it as a slave, and using the master run kill disk to wipe the slave? is that possible?

thanks again.
ldealba is offline  
Old 12-18-2005, 01:43 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

kill disk runs off of floppy, or cd, i believe, powermax runs off cd or floppy also, you create the boot disk and boot off them.
__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 12-19-2005, 12:48 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

did you fdisk and then format or just a format?
__________________
Osiris is offline  
Old 12-19-2005, 12:53 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
Default

i formated it using windows. installed it as a slave then right-clicked it and did format disk. i did this close to ten times.

i burned a copy of kill disk, ill try tommorow and see what happens.

thanks.
ldealba is offline  
Old 12-19-2005, 12:55 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default Re: unable to install windows... and windows only?

Quote:
Originally posted by ldealba
it prompts if i want to boot w/ cd press any key.. done.

next it give the "setup is checking hardware config, blahblah" message...
the first thing xp does is it checks for hardware compatibility...is ur hd compatible wid xp? u can check the manufacturer's website
__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 12-19-2005, 01:01 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Quote:
Originally posted by ldealba
i formated it using windows. installed it as a slave then right-clicked it and did format disk. i did this close to ten times.

i burned a copy of kill disk, ill try tommorow and see what happens.

thanks.

Whooooooaaaaaa.....why did you format it and then install it as a slave? Its going to ready the other driver and you wont be able to setup windows
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.