Ugraded Video Card, now system runs slower. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2009, 03:41 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
Default Ugraded Video Card, now system runs slower.

Hi all,

Wondering if anyone has any answers to my problem. I recently upgraded my video card from a EVGA 768MB 8800GTX to an ASUS 896MB ENGTX260 and now for some reason putting in a much better and faster video card has made my computer run slower. For instance games like Rainbow Six Vegas 2, with the older 8800 GTX if I joined a game, I used to be able to join the game as fast as the host. Now with the new card it takes me from 30 secs to about a minute before I can connect to the host. I am not sure if this is actually the card but I will try putting in the old one again to see if it makes t better.

Also the Asus ENGTX260 comes with two other programs, one called GameOSD and ASUS Smart Doctor. All have been updated to the latest drivers/versions.

Could these be the cause of the slow downs in the game. The settings on the video card itself?

Oh yes I am using Vista Home Premium 32-bit, Intel 3.0GHZ Dual Core, 4GB Ram, 500Gb HD.

Please some help would be appreciated.

Thanks,
afrowookie
__________________

afrowookie is offline  
Old 10-19-2009, 06:56 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Ugraded Video Card, now system runs slower.

your video card should have nothing to do with connecting to an online game.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 10-19-2009, 08:43 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
Default Re: Ugraded Video Card, now system runs slower.

I didn't think that was the problem, but it was the only thing I changed. But what else could be the possible cause of the slow down in the system and the game? When I see others servers I can see some with pings of as low as 90 to 200, so to me I don't think it is my connection. My connection is a 10MBit cable connection.

Any other suggestions?
afrowookie is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
video card problems? akasixcon PC Gaming 2 04-29-2009 02:07 PM
Upgrade video card of old desktop PC. techGuy System Upgrades 27 01-27-2009 08:30 AM
Low cost video card recommendation Okitasoshi New Systems | Building and Buying 36 05-27-2008 02:22 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.