Tv tuner lag - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-04-2008, 11:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 17
Default Tv tuner lag

I have had a Hauppauge WinTV-PVR 150 MCE 274 PCI Interface Tuner Card for a long time, but whenever I try to use it with my 360 there is tons of lag like 1-3 seconds. I did some research and found that it was the mpeg-2 decoder. Does anyone know a fix for this in windows.

I also read that a lot of tv tuners have this same mpeg decoder lag problem, so i was wondering if anyone has a different tv tuner plugged up to their 360 and don't experience any lag
__________________

Ind3siszive is offline  
Old 06-04-2008, 11:23 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Tv tuner lag

I have a wii connected to my ati tuner, I don't see any lag for mine.
__________________

brinks is offline  
Old 06-04-2008, 11:33 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 17
Default Re: Tv tuner lag

ok, so what models are good
Ind3siszive is offline  
Old 06-04-2008, 11:35 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Tv tuner lag

my tv tuner also has a lag (about 2 second) i tried a bunch of stuff to get rid of it but gave up in the end. I haven't used it in a while but i heard using different programs works, unfortunately i do not know of any names.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 06-04-2008, 11:44 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Tv tuner lag

Now that I think about it I might now why mine doesn't have a lag. I'm using a very old ati media center for mine, I think I once tried using the newer media centers and I started getting lags and went back to using older ones.
brinks is offline  
Old 06-04-2008, 11:49 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 17
Default Re: Tv tuner lag

thats pretty strange
__________________

Ind3siszive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to make TV Tuner card work... CrazeD Computer Audio and Multimedia 6 02-24-2008 07:34 PM
HTPC HD Tuner Question Grievearz New Systems | Building and Buying 5 01-18-2008 10:20 PM
I currently use this TV Tuner on my 19"LCD for reg cable via Coax..Digital box or HD? rocket1406 Microsoft Windows and Software 5 01-14-2008 02:32 PM
HD-Compatible/HD-Ready/HDTV Tuner carnageX Computer Audio and Multimedia 1 10-13-2007 06:50 PM
cheap tv tuner bmxfreakrider New Systems | Building and Buying 5 08-02-2007 01:15 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.