TV and PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-13-2006, 12:37 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 240
Default TV and PC

I would like to connect my TV to my PC, so that I can play my games and watch videos on a larger screen, I have a Saphire Radeon 9200se 128MB ATI graphics card,

I have a video out cable that plugs into a scart.

I have tried simply plugging those things together, but nothing worked, what am I doing wrong?

Thankyou
__________________

__________________
Cure for Boredom
bigbmxdave is offline  
Old 07-13-2006, 12:45 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

you probably have to enable the video output using the ATI Catalyst drivers.
__________________

Nitestick is offline  
Old 07-13-2006, 12:56 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 240
Default

any idea how I would do that?
__________________
Cure for Boredom
bigbmxdave is offline  
Old 07-13-2006, 01:15 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Check the Display Properties tab, and click on Settings. There should be settings related to ATI.

(Sorry, i don't have an ATI card, i'm just taking a guess)
talldude123 is offline  
Old 07-13-2006, 01:18 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 240
Default

ive taken a look around there, but cant find anything that says anything like "turn on video out"
__________________
Cure for Boredom
bigbmxdave is offline  
Old 07-13-2006, 06:26 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 240
Default

any ideas?
__________________
Cure for Boredom
bigbmxdave is offline  
Old 07-13-2006, 06:58 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

If you don't see that stuff then you are probably just using the radeon video driver and not the catalyst control software. You need to install the catalyst control software to enable TV out. Download the latest radeon drivers. Do all the updates in order (even .net frameworks) ATI Drivers When you are done that it is pretty straight forward. It will auto detect you have a tv hooked up and you can see the options by right clicking the desktop and click properties then the settings tab then the advanced button (lower right of small window) and then you will see all the ATI settings tabs.

Edit - Reworded a bit.
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.