Trouble shoot this one!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2008, 07:15 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 26
Default Trouble shoot this one!!!

Ok so ive finished work, and had time to clear my head... Was going crazy at 2am trying to solve this. Now im relaxed done abit of research but still confused .

Fired up comp got 1 long beep 2 short beeps according to pheonix award bios means video display error... Checked the GPU seating + power cables, and all seems fine.. Can anyone else think of possible causes or solutions??? Or am I just unlucky and looking a corrupted GPU.

EVGA 780i mobo
GPU = 9800gtx
CPU = Q9450
2 x 2gb ocz 6400 800mhz reapers
Antec 900 case...

Any other info needed?? Thanks for any help.
__________________

Nunchuckles is offline  
Old 06-14-2008, 10:11 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Trouble shoot this one!!!

Remove 1 chip of RAM and try onboard Video. If you have it if not just remove 1 stick of RAM then try again.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-15-2008, 05:56 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Mak213 View Post
Remove 1 chip of RAM and try onboard Video. If you have it if not just remove 1 stick of RAM then try again.
Removed one chip same problem... 1 long 2 short beeps. Removed the second one (so no ram) bad move lol was beeping away happily... So then tried the Ram in slot 2 in slot 1 and still 1 long 2 short. Hang on when I do this do I need to connect video out directly from the mobo to the monitor??? OR can i still use the DVI out the back of the GPU. Ill go have a look at the back of the comp.

Yeah I just doubled checked and did a quick google search no onboard graphics with the EVGA 780i... they just assume you gonna be plugging in a sweet GPU for gaming. Plus theres no video outs on the back of the mobo .

Does this leave me up the creek without a paddle, surrounded by bears and flying squirrels???

780i has a LED display for the post... its runs through a sequence then finishs on 7F??? Any one got a clue?
Nunchuckles is offline  
Old 06-15-2008, 09:01 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Trouble shoot this one!!!

[SOLVED] 780i Error code 7F - Overclock.net - Overclocking.net

Try that. Seems they figured it out there.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-15-2008, 09:53 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 26
Default Re: Trouble shoot this one!!!

Quote:
Originally Posted by Mak213 View Post
[SOLVED] 780i Error code 7F - Overclock.net - Overclocking.net

Try that. Seems they figured it out there.
Perfect ll give that a try now... I was thinking of doing that but when I checked how to do it in the manual... it only had CLEAR CMOS... and i was worried about that. But removing the jumper power waiting replacing should sort it hopefully bonza... THANKS.
Nunchuckles is offline  
Old 06-16-2008, 10:40 AM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Trouble shoot this one!!!

ahhhhhhh...the mysterious "7F"...
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recent WoW trouble? Ethereal_Dragon PC Gaming 10 01-20-2008 02:40 PM
I am a tech in need of more options to trouble shoot no visual on-screen Chosenbkr Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-19-2008 02:05 PM
Having trouble, trouble shooting O.o sirusx69 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 10-28-2007 10:59 PM
How can i trouble shoot my USB khadeja Hardware Repairs and Troubleshooting 5 04-24-2007 12:03 PM
Could someone trouble shoot my site? gamerunknown Web Graphics and Design 9 04-15-2007 04:27 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.