Toshiba Tecra 8100 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2013, 09:23 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2013
Location: Massachusetts/US.
Posts: 6
Thumbs down Toshiba Tecra 8100

I'm someone who posted a message on this website months ago looking for the last part I thought I needed to get my computer working again.

I ended up having to buy this particular part from a parts warehouse in Singapore.

It's still not working.

What am I doing wrong?

I've spent a lot of money on this machine and it's not doing me any favors by working. That's disappointing enough. To have to wait all this time since last April to come to this point makes me almost want to give up; smash it; junk it and buy a new computer and pass it off ( in my own mind ) as having successfully fixed it.

But I didn't waste $50,000 in college tuition money at a computer/technology school ( for a degree I ended up never getting ) just so I can learn to give up when I can't figure out how to get a laptop computer working again.

On the other hand; smashing it or coming on this website to ask for help;
does't " help " my confidence either.

What am I here for then?

To vent? Maybe.

I don't know.

But just for your curiosity; what did I waste money buying for a Toshiba Tecra 8100 that didn't originally work - and parts I thought - after buying - it would work again?

A motherboard.

A Toshiba RTC ( system BIOS) battery.

And the soundboard.

When turning on the computer with it's old parts; the LED front end display flashes blinking orange lights. I deduced ( took a wild guess ) the indicator panel is telling me one or both external/internal batteries were faulty.

Now with the new parts; all the LED lights light up green ( I assume that's a good thing ) yet the computer doesn't sound as if it's starting up. Lights turn on but I don't hear the HDD; or the internal fan spin; as any computer does when booting.


What's the probem?


xttwo2 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 02:30 PM   #2 (permalink)
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Toshiba Tecra 8100

Try a reset... remove battery and from AC. Press and hold power ON button for 30secs at least. Put back battery back and plug into AC then Power ON as normal.
If that does not help, try it with AC only (remove the battery) or the other way around.

Also make sure to remove any peripheals from the laptop.
That new motherboard which should have its own new bios chip I don't see why its not working. o0
-RockMan- is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toshiba Tecra Speakers techleaner Laptops and Notebooks 2 06-03-2010 07:58 AM
old toshiba tecra m3 john1349 Laptops and Notebooks 5 10-17-2009 06:15 PM
Need help! I need Toshiba Tecra! Where? 3xp0 Buy/Sell/Trade and Hot Deals 0 03-19-2004 09:37 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.