Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-13-2010, 08:05 PM   #1 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Hi, so lately my computer has been glitchy...When I boot up, before windows loads I get the "CPU is unworkable" and it says my cpu is running at 1.22 ghz, when in the bios it says its running at 2ghz(default). It only recognizes my keyboard the single boot time after I reset CMOS, otherwise it doesn't seem to recognize it and i can't get past POST. But just the other day, when I boot normal windows it will start to load windows but right before login screen the monitor loses input signal. I am only here right now because I'm in safe mode w/networking. This exact problem happened before and I had a expert techie friend of a friend who came over (and who is a computer hardware consultant for big business) told me that my 8800gt was bad. So now im stuck with a x1400 pro for the last year or so, (no time for gaming anyway / and could this possibly be faulty now? But I'm more so thinking the motherboard or a combination of parts.

I've ran memory diagnostics on both sticks of RAM. Both came clean. I don't have a spare gpu besides my broken 8800gt. And no spare mobos or cpu either...
__________________

__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 01-13-2010, 09:41 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Did that only happen with the 8800gt? Is it still under warranty? Even if not, can they fix it for a price?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-13-2010, 10:47 PM   #3 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Unfortunately no...Newegg no longer has my order receipt from 2 years ago and I doubt I could find it...I can see if they can fix it tho. First I would just like to get my computer to function that is my first priority as I need it for school.
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 01-13-2010, 11:16 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

I mean through the manufacturer, not through Newegg.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-14-2010, 04:57 PM   #5 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Grr... As a stupid 14 year old I never registered the product /:
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 01-14-2010, 07:00 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

You could still call abit and give them your model#, hopefully they can bring up a time frame if you could RMA it or not. Have you tried leaving out the RAM and turning the pc on? If you here no post beeps that usually indicates you have a defective motherboard.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 01-14-2010, 07:39 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Yeah, often times you don't necessarily have to register it.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-15-2010, 03:31 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Give it a shot, worth trying.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 01-19-2010, 05:14 PM   #9 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Quote:
Originally Posted by Stevo808 View Post
You could still call abit and give them your model#, hopefully they can bring up a time frame if you could RMA it or not. Have you tried leaving out the RAM and turning the pc on? If you here no post beeps that usually indicates you have a defective motherboard.
Zero beeps... ):
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 01-19-2010, 05:30 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Was Thinking Bad Mobo? Would Like second opinion.

Newegg should still have a copy of your receipt, they have all of my receipts back to 2001.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mobo and CPU problems konstheo Hardware Repairs and Troubleshooting 7 11-29-2009 11:40 AM
Fired Mobo by plugging in keyboard???? Hookster264 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 09-15-2009 05:11 PM
Inquiry regarding apathy toward specific companies Apokalipse Off Topic Discussion 84 07-03-2008 01:48 PM
Bad mobo Invisible Hardware Repairs and Troubleshooting 4 05-17-2008 01:23 PM
Mobo Going Bad??? Looby Hardware Repairs and Troubleshooting 3 02-23-2008 05:33 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.