system meltdown.. ha - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2006, 09:48 PM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 375
Default system meltdown.. ha

ok so here is what happened..

i am playing counter strike source

all of the sudden, my comp freezes, and a sound keeps looping and my monitor light is flashing on and off.

i try to turn it off, and it is not turning off.

i switch off the PSU.

try and start back up again, but the whole screen is a rainbow-ish color at the windows login screen but when i roll my mouse over where my login name is, i can log in. i still cannot read any text though, it is all multicolored.

i restart and try to get on again. doesnt work, same ****.

so i reinstall windows, everything goes well. i get it booted up for the first time, install drivers.

then i restart and it has the windows screen with the black background, it makes it through that.

then it goes to a blue gradient screen, and stays on that, sometimes flashing black then back to it.


In need of a diagnosis.



SteveGTA is offline  
Old 03-16-2006, 10:11 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486

So it allows you to log in? Can you run any programs?

Try switching out video cards with another computer to see if the video card is at fault.

Vybuni is offline  
Old 03-16-2006, 10:14 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 375

well it did allow me to login before the reinstall. before the reinstall everything was all rainbowish colors.

after the reinstall it is not letting me log in and it is just kind of flashing and it has either a blue or black background.

i am thinking video card or hard drive, but not sure. i dont have a video card available right now, just the one in my PC.

thanks for the reply.
SteveGTA is offline  
Old 03-17-2006, 04:04 AM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 274
Send a message via ICQ to smartech

Try to boot in the safe mode (F8 during boot) and if it will let you to do so, install the video card drivers and set it to the lowest settings (lowest resolution, 60 Hz refresh rate).
Also, once in the safe mode, you can try to disable the video hardware acceleretion (Display properties>Settings>Advanced>Troubleshoot).
smartech is offline  
Old 03-17-2006, 06:20 PM   #5 (permalink)
Super Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 375

ok well it still was being messy, so i took out the video card and started it up. i waited for a bit, then i pressed tab and then enter and i heard the login noise. i drew the conclusion that this is my GPU and am calling eVGA right now.

thanks for the help, i may need some more though hehe.
SteveGTA is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.