System failed... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-28-2007, 06:21 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default System failed...

Hey guys I'm in big trouble now.
so I did foolish work, I inserted 4 pin case fan into 3 pin, so it didn't work then I removed it, when I turn the computer on now it says system failed cpu test. I m in biiiG trouble now... MOBO> P4S
333 and cpu intel 1.7 GHZ .Please help me.
__________________

Tech-man is offline  
Old 09-28-2007, 06:29 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: System failed...

reset CMOS

steps to reset CMOS

1 turn off computer
2 unplug powersupply
3 remove Motherboard battery
4 take the jumper pins on your mobo (consult your manual to find your jumpers on your mobo and put them in the 2-3 position manual will explain this also
5 put battery back in mobo
6wait about 30 seconds
move jumper back to 1-2 position

CMOS should be cleared and its safe to restart your computer.

if this doesnt work then i would suggest getting a new Proc because you may have possibly messed it up .... how the hek you did that i have no freakin idea
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by Oreo View Post
That was an epic forum speech, Doom is tech-forums very own Martin Luther King.
Don't Tell any one but I know who Crunch is...

I Do accept support requests via PM, MSN, and e-mail

If I have been helpful to you in any way please click the scale under my name
DawnOfDoom is offline  
Old 09-28-2007, 06:36 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: System failed...

So jumpers are above the little switches and It was in 2 and 3. so wat should i do ?
Tech-man is offline  
Old 09-28-2007, 06:38 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: System failed...

wat is a proc ?
Tech-man is offline  
Old 09-28-2007, 06:39 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: System failed...

that's the screenshot
Attached Images
File Type: gif Screenshot-e906_p4s333.pdf.gif (19.6 KB, 39 views)
Tech-man is offline  
Old 09-28-2007, 09:13 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: System failed...

I followed your Procedure but still it's not working.. can anyone help ???
Tech-man is offline  
Old 09-29-2007, 02:38 PM   #7 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: System failed...

you may have fried something
Nick is offline  
Old 09-29-2007, 03:27 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: System failed...

BTW a Proc is short for Processor or CPU

and agree with nickm you probably fried something if reseting CMOS doesnt work
__________________
Quote:
Originally Posted by Oreo View Post
That was an epic forum speech, Doom is tech-forums very own Martin Luther King.
Don't Tell any one but I know who Crunch is...

I Do accept support requests via PM, MSN, and e-mail

If I have been helpful to you in any way please click the scale under my name
DawnOfDoom is offline  
Old 09-29-2007, 03:31 PM   #9 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: System failed...

god knows what if he has
Nick is offline  
Old 09-29-2007, 06:49 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: System failed...

I guess Mobo and CPu are dead.... haha BAD LUCK...
Can I use an Ebay to buy CPu and MoBO, btw I have never used it so i need advise for ebay.
__________________

Tech-man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with BF2 on my E510 dykzeulb PC Gaming 8 10-21-2007 04:26 PM
seagate 80gigs failing.. acuariano Hardware Repairs and Troubleshooting 27 08-27-2007 10:43 PM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
A System Fan Has Failed? sometard Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-19-2007 08:21 PM
User Locked Out of Account....Its Weird Though.... qbbraveheart Computer Networking and Internet Hardware 2 05-07-2007 09:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.