Swapping out hdd's in lenovo desktop - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2009, 10:01 PM   #21 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Syria
Posts: 147
Send a message via Yahoo to alaa_ecv_tc
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

So the problem is : the bios can't see the second IDE device ...
maybe it's disabled in the bios setting or there is a cable problem .. change the cable first .
- if changing the cable did not work & the bios setting is correct then you must connect the Hdd & the cd/dvd-rom to the same cable ! << HDD:master CD/DVD-ROM:slave & that's mean there is an error in the mobo because it can't see any thing connected to the IDE2
__________________

alaa_ecv_tc is offline  
Old 08-14-2009, 10:32 PM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

Woo Hoo!!!!!!!!!! Now the bios is registering both.

Okay this is how it happened.

Switched Hdd to IDE 2 connector on mobo, started it up nothing registered.
Then went into bios, changed Parallel ATA: from Primary to both.
Rebooted, then it showed in bios. Then I connected cd/dvd-rom to IDE 1 connector and then rebooted and now it shows in the bios.

bios>main>system summary:

IDE Drive 0 CD/DVD-ROM
IDE Drive 1 Not installed
IDE Drive 2 60000 MB

I guess they could be connected in the reverse order on mobo, it was the bios setting that was screwing everything up. So now I just boot from the cd and reinstall xp? Thank you so much for your help!!!!!!
__________________

NyTRON_8088 is offline  
Old 08-14-2009, 10:36 PM   #23 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Syria
Posts: 147
Send a message via Yahoo to alaa_ecv_tc
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

in the end it was a setting error ..
I'm glad it has been solved ..

congratulations


The end
alaa_ecv_tc is offline  
Old 08-14-2009, 10:50 PM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

Thank you again
__________________

NyTRON_8088 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ecomorph + E17 = Coolest Desktop Ever! Osiris Linux Tips and Tricks 2 02-23-2009 01:54 PM
Monitor Your Linux Desktop with Gkrellm Osiris Linux Tips and Tricks 5 02-03-2009 03:30 PM
Suggestions on collaboration tool or remote desktop software needed techlover Microsoft Windows and Software 6 05-27-2008 12:47 PM
Google Desktop Goes Mac Osiris Apple and Mac 1 04-06-2007 01:18 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.