Swapping out hdd's in lenovo desktop - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2009, 08:51 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

sorry it's the MBA Configuration Menu. Okay I will try the cd/dvd-rom connectors
__________________

NyTRON_8088 is offline  
Old 08-14-2009, 09:01 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Syria
Posts: 147
Send a message via Yahoo to alaa_ecv_tc
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop


you can connect the cd/dvd-rom to the hard cables .. to make sure they are working

try & tell me .. I'm waitting ..

I can stay on-line for 2 more hours only then I'll be back after 5 hours ....

__________________

alaa_ecv_tc is offline  
Old 08-14-2009, 09:01 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

Okay so I connected the cd/dvd-rom connectors and it took forever to get past the post. but then I got a message from windows giving me different booting options. Safe mode etc. I chose start windows normally and I got the blue screen error message again. Then I restarted and got the same message again giving me boot options so I picked last know good configuration and I got the blue screen error message again.
NyTRON_8088 is offline  
Old 08-14-2009, 09:08 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Syria
Posts: 147
Send a message via Yahoo to alaa_ecv_tc
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

good

the HDD works with the cd/dvd-rom connectors .. Now reinstall windows xp .. it will not work since it is installed on another computer ..

for the slow post is because it is having a hard time discovering IDE devices ... that may be the hdd or the cd/dvd-rom .. check it in the post << press "Tab" to see what's going on if there is a pic in the post ..

alaa_ecv_tc is offline  
Old 08-14-2009, 09:19 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

okay, the bios is detecting the hdd now!!!! Sorry if this sounds stupid but how should i install the cd/dvd-rom now? I tried hooking it up to the ide cable i originally connected to the ide hdd and it's not registering in the bios?? The way unit is set up inside I can't connect hdd and cd/dvd-rom on one ide cable as master and slave.
NyTRON_8088 is offline  
Old 08-14-2009, 09:30 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Syria
Posts: 147
Send a message via Yahoo to alaa_ecv_tc
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

..
I'm trying to solve that !

try to connect the cd/dvd-rom to the hdd old cables !! keep the hdd on the cables it is working on ..
does the bios see the cd/dvd-rom ?
also make sure the cd/dvd-rom is set to master

alaa_ecv_tc is offline  
Old 08-14-2009, 09:39 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

Yes I have the cd/dvd-rom hooked up on the old cables and kept the hdd on the cables it's working on and no the bios still doesn't see it. I took the jumper off completley and rebooted and the bios still doesn't see it. I will try the other two settings and report back lol.
NyTRON_8088 is offline  
Old 08-14-2009, 09:47 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Syria
Posts: 147
Send a message via Yahoo to alaa_ecv_tc
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

I tried to get the type of the motherboard but I got nothing !
I want to know how many Ide connectors are on the MB ? & how many sata connectors ?

alaa_ecv_tc is offline  
Old 08-14-2009, 09:51 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

Okay I tried all 3 of the different settings and nothing. I left the jumper on the master and tried booting again and the bios still won't detect the cd/dvd-rom
NyTRON_8088 is offline  
Old 08-14-2009, 09:56 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 13
Default Re: Swapping out hdd's in lenovo desktop

Sorry I didn't know you posted already.

There are two ide connectors on the mobo. IDE 1 and IDE 2. Currently the hdd is connected to IDE 1.
And there are two SATA connectors on the mobo aswell.
__________________

NyTRON_8088 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ecomorph + E17 = Coolest Desktop Ever! Osiris Linux Tips and Tricks 2 02-23-2009 01:54 PM
Monitor Your Linux Desktop with Gkrellm Osiris Linux Tips and Tricks 5 02-03-2009 03:30 PM
Suggestions on collaboration tool or remote desktop software needed techlover Microsoft Windows and Software 6 05-27-2008 12:47 PM
Google Desktop Goes Mac Osiris Apple and Mac 1 04-06-2007 01:18 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.