Super annoying problem with headphone jack on front of case - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2006, 03:05 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 95
Default Super annoying problem with headphone jack on front of case

I bought a Sunbeam Trio computer case a year ago and it has a headphone jack in the front. I plug my headphones into it and it gives me all kinds of noises (amplifies hard-drive activity, can hear fan motion, and general annoying high pitched hissing). Its not much a problem when I have music blasting but it is when I have them on and nothing is playing.

I'd really like the convenience of front port head phone access but will plug it into the back if need be. The thing is, the sound inputs on the back of the case (from motherboard) don't work. I've tried fixing it but it wont output sound.

My question is, is it common for computer cases with front headphone jacks to give extra feedback noises through headphones compared to plugging into a sound card? Does my problem have to do with the case itself, the motherboard, or something I did wrong?

Also, would buying a cheap PCI soundcard and plugging it into the back probably fix my problem? I want to be able to plug my headphones and listen to music without any extra noise coming out of them except music

quiq is offline  
Old 12-02-2006, 06:02 PM   #2 (permalink)
Super Techie
korky122's Avatar
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122

i had the same problem w/ my front headphone jack. whenever i would talk, people tell me im getting crazy feedback. the one on the motherboard sounded fine.

Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 12-02-2006, 09:38 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 95

Its horrible. Unless someone has a better idea I'll look for the cheapest soundcard I can get at Frys and see if it fixes it. Just hope it doesnt conflict with my Motherboards on-board sound
quiq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.