suddenly windows... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-04-2009, 04:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2009
Location: Bakersfield, CA
Posts: 29
Default suddenly windows...

out of nowhere windows stopped loading after post...

Windows 7 64-bit
phenom 9950 140w
biostar ta790gx am2+
2gb kingston (cheaper stuff) 2 x 1gb
kingwin 610w PSU
sapphire HD4870
VisionTek 450w Dedicated PSU for HD4870
2 x 80gb western digitital HDD raid 0
1 x cd/dvd
1 x card reader
1 x floppy
4 x 120mm fans

I had 4 x 1gb of ram when i installed windows 7. i ordered 2 x 2gb ocz 1066 off ebay so i pulled 2 x 1gb and gave to a friend leaving me with my 2 x 1gb. then pc was still booting fine with just the 2 gigs. one night i turned the pc off and the next morning i tried to turn it on and it would go through the whole post process but then hangs on the screen displayed just before the loading windows screen appears. i also hear the single beep (successful post beep) im guessing its my hard drive but i truly have no idea. how do i troubleshoot this?

p.s. i never received my ocz 2x2gb 1066 so i still have the 2x1gb kingston

Axxion V is offline  
Old 12-04-2009, 07:46 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Lexluethar's Avatar
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: suddenly windows...

Run memtest+ or the memory test that comes with windows to see if this is a memory issue.

Can you boot into safemode?

-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 12-06-2009, 11:08 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2009
Location: Bakersfield, CA
Posts: 29
Default Re: suddenly windows...

i tried to boot into safe mode with no success. i noticed that pressing the f8 key did nothing at all. i could not even get into the menu that asks how you would like to try and boot. so i went into the bios and noticed some bios setting had been changed all by itself. primary boot device was set to usb flash and boot priority was also usb flash as 1st. so i fixed the problem but i just dont understand why bios settings would change by itself.
Axxion V is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microsoft Sets Windows 7 Pricing, Upgrade Programs Osiris Microsoft Windows and Software 58 07-10-2009 10:04 AM
Windows 7 Release Candidate: Download instructions Osiris Microsoft Windows and Software 16 05-17-2009 06:34 PM
Windows 7 Public Beta Information KSoD Microsoft Windows and Software 388 03-09-2009 08:06 AM
xp sp3 beta not in add remove office politics Microsoft Windows and Software 10 01-10-2009 03:28 AM
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 02:57 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.