Stuck in reboot loop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2008, 11:38 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Stuck in reboot loop

After using the computer for 5 minutes this afternoon it shut down unexpectedly. When I tried to reboot it went past the Windows boot screen, showed the dreaded BSOD (much too fast to read though) and then shut down only to restart itself again.

I turned the "restart on system failure" option off so that I could read the BSOD. It says "SESSION3_INITIALIZATION_FAILED" and the rest of the BSOD stuff.

I can't restart in "last known configuration" and safe mode also doesn't work. I tried to boot off the Windows XP cd but it asks me for a system recovery floppy that I dont have.

From what I've read is that a fresh install not always solves the problem but that really isn't the issue. My drives are RAID0'ed on 2 120gb Barracudas and none of the information is backed up....stupid of me I know....

What other options are there?

Could I buy another SATA drive and install a fresh copy of windows on that? And then access the info on the RAIDED Drives that way?

Thanks for the help. :snob:
__________________

theoneandonly is offline  
Old 02-09-2008, 01:12 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Stuck in reboot loop

You can get a bootable cf to access your Drives.
Ultimate Boot CD - Overview
Get this disk and then you can boot fromat and retrieve your data.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 02-09-2008, 10:23 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Re: Stuck in reboot loop

Thanks for the link, I'm downloading it right now. I read through the different programs it has on it and I'm not totally sure which one I'm supposed to use.

If I can get the computer to boot past the splash screen, couldn't I use Windows Restore to go back to a point in time when it was working correctly?
theoneandonly is offline  
Old 02-09-2008, 04:55 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Stuck in reboot loop

As long as you have a restore point yes you could.
sPlAtOiD is offline  
Old 02-09-2008, 09:15 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Re: Stuck in reboot loop

Well I tried putting in another drive to attempt an install on a different drive.... About 5% into the installation of windows the computer rebooted and tried to boot normally. Obviously didnt work because there wasn't an OS installed.

What is the problem here? I know this the new drive is good because i pulled it out of a working computer. What other peice of hardware should I be checking?
theoneandonly is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Win XP Home SP2 stuck on blue logon screen... help? therascalking Microsoft Windows and Software 4 01-22-2008 04:13 PM
vista install stuck at "please wait while windows checks your computers performance" akasixcon Microsoft Windows and Software 14 11-08-2007 09:10 PM
Computer restarts on its own;then won't reboot fully. ingeborgdot Hardware Repairs and Troubleshooting 0 10-03-2007 04:02 PM
Computer continues to reboot. Rawmaterial Microsoft Windows and Software 10 08-20-2007 03:06 PM
New HD fresh Install of XP HOME gets stuck in loop!!! ALTRUiT Microsoft Windows and Software 8 05-10-2007 08:08 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.