Strange Power issue - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2007, 11:43 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Question Re: Strange Power issue

I have a very similar issue. Built the PC and worked fine for years. One day it didn't power on at all when pushing power button. Tried again and it booted up fine. I happened to leave the PC running overnight. In the morning I shut it down. Since then it does nothing when pushing the power button. Now listen to this - I know it makes no sense. I bought a new PSU - same thing. I cut the wire from the switch to the mobo and connected it to no avail. So I set the wires back to use the switch and then I take out another motherboard I bought but never used (it was a replacement sent to me for a defective one I had bought prior to buying the one I am using) and tried that - same result. I bought a new CPU and heatsink, removed all peripherals - same result. I returned the PSU, CPU and heatsink and bought a new case (with a new switch) - same result. I left everything dismantled and powerless for a few days. Then one day I (insanely) tried again and when I connected the original PSU to the original mobo the PSU fan started going! For some reason it was on without pushing the switch at all. It went on and off with the PSU's built-in switch. So I rebuilt the whole thing back to the way it was originally and it booted up perfectly - I even logged in to Windows XP. Then I shut down gracefully - and it never came up again. Crazy. Any ideas???

vinegar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 10:24 AM
Strange connection issue...maybe you can help? cosmic925 Computer Networking and Internet Hardware 2 07-02-2007 05:18 AM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 08:12 AM
Antec Sonata II Power Problem: BSoderstrom Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-12-2007 04:27 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 12:41 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.