strange issues with new build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2011, 01:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default strange issues with new build


i was wondering if i could get some input regarding a strange issue with new i5 build. the problem is when in windows 7 desktop the graphics seem to intermittently become jittery (for lack of a better way to describe it) when the system is idle but as soon as any of the drives spin up the problem decreases and goes away. it's almost as if under load things are fine but when the power load decreases the problem returns. could this be a psu problem?

system specs

cpu - i5 2500k
mobo - gigabyte ga-z68x-ud3h-b3
ram - G.SKILL NQ Series DDR3 1600MHz (PC3-12800) 4GB (2x2GB) Dual Channel Kit (F3-12800CL9D-4GBNQ)
hdd - Western Digital Caviar Black (WD7502AAEX) 750GB SATA3 7200RPM 64MB Cache
dvd - Lite-On IHAS124-04 Internal DVD Writer - DVD+R 24X, DVD-R 24X, DVD+RW 8X, DVD-RW 6X, DVD+R DL 8X, SATA (OEM)
PSU - Corsair Builder Series CX600 V2 600 Watt 80 PLUS Certified Power Supply (CMPSU-600CXV2)

any thoughts or advice would be appreciated

thanks in advance


4n3n1gm4 is offline  
Old 09-27-2011, 04:26 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Slaymate's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: strange issues with new build

It could very well be a psu problem. While Corsair is a great psu maker, the Builders Series is the cheapest ones they make. Of all the cheap units available, the Builders Series is probably the best, but it's still a cheap unit.

Slaymate is offline  
Old 09-28-2011, 07:33 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2011
Posts: 3

thanks for the reply, i think you may be right and i don't want to risk frying my cpu, or any other components over a 70 buck psu. just not worth it.

Seem to be getting Vcore fluctuations as well as the graphics issues i am leaning towards psu issue
4n3n1gm4 is offline  
Old 09-29-2011, 10:42 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default Re: strange issues with new build

OK figured out the problem, bios power saving features where the issue turned them off and all is well. power supply voltages are all good and cpu and graphics are now humming along
4n3n1gm4 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange internet issues Mike92 Internet Software and Browsers 5 01-20-2010 04:12 PM
Strange USB Issues Cormierre Hardware Repairs and Troubleshooting 10 03-28-2009 08:51 PM
Strange Issues Tha Darkness Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-05-2009 02:52 PM
Strange IRC issues Cunjo Computer Networking and Internet Hardware 0 09-28-2008 11:53 AM
Strange Ethernet Issues Darthmonkey Computer Networking and Internet Hardware 8 02-28-2004 07:59 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.