Strange graphic problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-03-2007, 11:48 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Strange graphic problem

Hey guys, I have graphic problem.

4-5 hours after turn on my pc the screen becomes like in the screens.

It starts and then I have to restart the computer, and sometimes it continues..

Here are the screens I took:

http://antidoto.home.sapo.pt/screenserro/screen.jpg
http://antidoto.home.sapo.pt/screenserro/screen2.jpg
http://antidoto.home.sapo.pt/screenserro/screen3.jpg

Sorry for my english. Please help me.. I think it might be the hard drive, but i would like to experts opinion.
__________________

antidoto is offline  
Old 06-03-2007, 11:58 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Strange graphic problem

your graphics card is overheating
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-03-2007, 12:01 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Re: Strange graphic problem

thanks. where can i see its temperature?
antidoto is offline  
Old 06-03-2007, 12:05 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Strange graphic problem

everest home, speedfan, or from bios
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-03-2007, 12:20 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Re: Strange graphic problem

Thanks. I checked on Everest:
GPU Diode temp. is 54C (129F) ...

CPU temp. is 35C

Isn't 54C the normal?
Its a XFX 6600GT agp 8x ddr3 128mb

I rebooted now and continue to have the problem.
antidoto is offline  
Old 06-03-2007, 01:50 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Re: Strange graphic problem

any help?
antidoto is offline  
Old 06-03-2007, 05:35 PM   #7 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default Re: Strange graphic problem

Have you tired the monitor on another system? So that you can isolate it to the video card? Reseated your hardware components, especially your card? Updated the driver?
__________________

Law is offline  
Old 06-05-2007, 07:52 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Re: Strange graphic problem

I updated the drivers.
I bought my GPU used in an ebay-like site, so I'm not sure it wasn't overclocked or so. How can I reset it, or know if it is overclocked?

I haven't tried with another monitor, but
I turn on and off the monitor and the probme continues...

I googled a bit and found that many XFX Geforce 6600GT went return to manufacturer...
Thanks.

Here's what I have done:
Turn off write combining
Update driver.
Enable fastwrite.
antidoto is offline  
Old 06-05-2007, 11:12 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: Strange graphic problem

I had an ATI Radeon Pro 9800 on a Zenith Chaintech ZNF3-150 mobo, and I could overclock through the BIOS (never did, but it was there). Check there.
__________________

Mobius01010 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
graphic problem in games - please help!! onlynow13 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-07-2007 02:59 PM
Graphic card problem mikemar1 Hardware Repairs and Troubleshooting 9 05-28-2007 01:30 PM
strange black screen problem flashychap Hardware Repairs and Troubleshooting 6 05-27-2007 05:59 PM
Strange Problem - Cannot get mp3 or wma files to play but wav files will play..read afulls04 Computer Audio and Multimedia 8 04-23-2007 04:57 AM
Very strange computer problem fangs2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-20-2007 09:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.