startup problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-11-2006, 09:35 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 40
Default startup problem

i recently installed a new hd into my computer, install windows and everything. now when i try to boot up, after the self diagonistic at the beginning. it just freezes, the window logo nvr shows up. can figure out whats wrong with it. harddrive works on other computer, and the ram works. cant think of anythign tahts wrong that would cuase it. any1 have a clue?
__________________

mode8power is offline  
Old 06-11-2006, 11:04 PM   #2 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default

i would reformat again..sounds like a software bug....also, try starting in safe mode..or selecting "last known good configuration"
__________________

__________________
H4x3r is offline  
Old 06-11-2006, 11:50 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 40
Default

its not software issue, the harddrive works on another system. and when i try to do anyhtign like "last known good config" or " safe mode" it just freezes right afterwards.
mode8power is offline  
Old 06-12-2006, 02:29 AM   #4 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

um. if ya ask me, sounds like a bad processor, but then again if the processor was bad, then it wouldnt do what it does right now, so check ur ide cable and see if its ripped, cause thattl do it sometimes, otherwise that u could count on resettin ur bios and goin thru it and seetin all the stuff u kno and trust to the right stuff. if not, then, well, has it worked before with the new install?
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 06-12-2006, 01:37 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Quote:
Originally posted by mode8power
its not software issue, the harddrive works on another system. and when i try to do anyhtign like "last known good config" or " safe mode" it just freezes right afterwards.
What do you mean "WORKS" on another machine, A hdd will not boot two systems unless they are the same, Do you mean you can access it as a slave? It sounds like a bum install of windows to me. Format and reinstall what have you got to lose!
__________________
FlashDude is offline  
Old 06-12-2006, 11:11 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 40
Default

well, i have a dell and my custom built one. i tried using the new harddrive on the dell as a master and it works perfectly.
mode8power is offline  
Old 06-13-2006, 04:55 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Send a message via Yahoo to taki23
Default

why not try to repair the boot program of your OS.

it just might be just a missing file in your OS booting program.
taki23 is offline  
Old 06-17-2006, 10:28 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 40
Default

well, i tried reinstalling windows, heres what happens. when the computer starts to boot up, when it detect a bootable cd, it ask to press any key to boot from cd. when i push any key. it just stop right there. no more loading. no loading up windows installation files or anyhing. screen stays the same.
__________________

mode8power is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.