Starting Problems....HELP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2005, 12:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
Unhappy Starting Problems....HELP

Ok Im pleading for help....

Im running:
AMD 2800+ 32 bit
KV7 Abit mobo,
1 gig of elixer ram
ATI 800XL 256 megs
sb audigy 2
250 gig maxtor
180 gig maxtor
40 gig EIDE/SATA(not working)

The other day i was sitting at my computer, and i put a password on my BIOS...the next morning when i go to turn on the computer, it turns on.

The computer gets past boot, loads the pool data, even gets to the windows boot screen, then shuts off, completely dies. At first i thought that this was a glitch so i tried again, this time it was a shorter amount of time that the computer booted before it died.

Now, Im thinking virus, so i tried booting off of the windows xp sp2 boot disk, to repair the files....started loading things and died.

Then, i thought bad hdd, so i tried booting off of a linux phlac cd...and it even started to boot the gui before it died.

Then i thought bad ram, so i tried replacing the ram and it did the same thing.

The amounts of time before the computer dies varies, but i do have to turn it completely off before i try again and im at a loss for things.

Id really appricate some advice from anyone looking to help.



8bitformfactor is offline  
Old 10-10-2005, 12:38 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706

check the heatsink (properly seated)

could be overheating..?

Juice Daddy is offline  
Old 10-10-2005, 12:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 2

the active temp is only 70 degrees C and the cpu is only running 41 degrees C right now, but all im doing is sitting in bios and its raising steadily....but just on startup, how can that be shutting it down , already its been sitting longer in BIOS without shutting down then it has booting up. I do not understand however, how the computer is heading up just the CPU itself is heating up sitting in bios, the CPU fan is on and the heatsink seated properly.


But i think once it hit 50 degrees C it just shut down...any ideas?
8bitformfactor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.