speakers not recognized - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2006, 11:55 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default speakers not recognized

i have a xerox lcd monitor 3 series with built-in speakers...i have just cleaned my computer off and started from scratch...i added all my other programs on to the computer already...now for my itunes im trying to listen to music but it wont play...i go to speech and it wont play and says i have no audio devices installed/setup...why arent my speakers being recognized..i have tried every trouble shoot i can...

please help me

-chubs
__________________

chubs is offline  
Old 02-06-2006, 12:03 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default new comp

i just built a comp from scratch, and am getting the same problem. i'm thinking something to do with drivers?
__________________

teh_hunterer is offline  
Old 02-06-2006, 01:35 AM   #3 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

Yeah, make sure to install all of the drivers that came with your motherboard.
__________________

Greg is offline  
Old 02-06-2006, 05:50 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 868
Send a message via AIM to raverx3m
Default

no audio devices means that no driver is installed
if u assembled ur pc urself sometimes windows cd doesnt have drivers for audio
they are usually on the cd that came with MOBO
go to device manager(control pannel/system/hardware)
and see if u got any unrecognised hardware
__________________
I HATE FIREFOX!!!!!!!I don't care if its what you use!!! I use IE and will continue using it...
(64 bit win7)(6gb dual chnl ram)( Gigabyte EP43-UD3L)(Q8400-2.67ghz Core2 Quad)
(120gb SSD 840 PRO)(4 tb WD storage)(GeForce GTX 650Ti (GV-N65TOC-2Gi)
raverx3m is offline  
Old 02-06-2006, 03:39 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default

ya i still need some help my speakers still won't work and ya so anymore help anybody please

-chubs
chubs is offline  
Old 02-06-2006, 05:44 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 868
Send a message via AIM to raverx3m
Default

so did u install the driver?
try using headphones and see if they make sound
__________________
I HATE FIREFOX!!!!!!!I don't care if its what you use!!! I use IE and will continue using it...
(64 bit win7)(6gb dual chnl ram)( Gigabyte EP43-UD3L)(Q8400-2.67ghz Core2 Quad)
(120gb SSD 840 PRO)(4 tb WD storage)(GeForce GTX 650Ti (GV-N65TOC-2Gi)
raverx3m is offline  
Old 02-06-2006, 08:13 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 868
Send a message via AIM to raverx3m
Default

sorry dude i didnt see the private messages(new to this board)
but speakers no matter where they are have to be connected to soundcard's audio output

check the back/side/bottom of ur monitor there should be an audio input hole (probably same as headphone jack on cd players)

u gonna need this cable


as far as audio drivers find a cd that came with ur motherboard
or a recovery cd that came with ur computer
if u dont have any find out ur mobo.s model and go to manufacturer's webpage they usually have drivres and updates and download latest drivers for everything while u there
reinstall the audio driver.
to check unrecognised drivers go here

then click hardware and then select device manager
in device manager if u see any yellow icons thats the devices that either have problems or dont have drivers for them
kinda like this

u can also right click on them and update driver and let windows search online for it (if u have legal copy of windows)
__________________

__________________
I HATE FIREFOX!!!!!!!I don't care if its what you use!!! I use IE and will continue using it...
(64 bit win7)(6gb dual chnl ram)( Gigabyte EP43-UD3L)(Q8400-2.67ghz Core2 Quad)
(120gb SSD 840 PRO)(4 tb WD storage)(GeForce GTX 650Ti (GV-N65TOC-2Gi)
raverx3m is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.