Sounds - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2010, 07:06 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 361
Default Sounds

This is a silly problem which, stupidly. I cannot resolve

I have "lost" the boot up and shut down sounds

I have tried "sounds" in Control Panel. The sounds exist and can be played
but I cannot find a way to applying them so that the Windows System boot and shut down noise appear as normal
__________________

D.Arbib is offline  
Old 07-24-2010, 08:45 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Default Re: Sounds

It could be a 3rd party program that's interfering.

Have you tried re-installing your sound drivers?.
__________________

InTheFlesh77 is offline  
Old 07-25-2010, 01:46 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Desolation's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: wisconsin
Posts: 191
Send a message via MSN to Desolation
Default Re: Sounds

go into sounds and change the windows sound scheme to windows default should bring em back up. seems from what you've posted so far you have sound coming out of your speakers. other wise you can try a system restore or repair.
__________________
Amd Phenom 2 955 3.9 ghz
Corsair Dominator 1700 mhz
ASUS CROSSHAIR VI formula
amd SAPPHIRE 6870
HAF 932 Full Tower
Corsair TX950W PSU
Windows 7 X64
[SIGPIC]http://www.techist.com/pc/image.php?type=sigpic&userid=70112&dateline=128146 3255[/SIGPIC]
Desolation is offline  
Old 07-25-2010, 01:56 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Sounds

Always look for the simple solution first.

Have you checked to make sure Windows has not muted itself? Have you checked to make sure they are still on your hard drive? Have you tried reassigning different sounds to see it they work?

I never used the default ones in XP. I used the five tones from the opening of the Star Trek theme or "Shall we play a game?" spoken by W.H.O.P.E.R. from the movie War Games for my startup sound. I used various shutdown sounds, like HAL200 saying "Good...bye." and all kinds of stuff like that.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 07-25-2010, 05:41 AM   #5 (permalink)
Hyper Techie
 
Abstract Hero's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,842
Default Re: Sounds

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
Always look for the simple solution first.

Have you checked to make sure Windows has not muted itself? Have you checked to make sure they are still on your hard drive? Have you tried reassigning different sounds to see it they work?

I never used the default ones in XP. I used the five tones from the opening of the Star Trek theme or "Shall we play a game?" spoken by W.H.O.P.E.R. from the movie War Games for my startup sound. I used various shutdown sounds, like HAL200 saying "Good...bye." and all kinds of stuff like that.
Ya and see I have all sorts of great chunks of songs for my sounds. Lets just say my Windows log in makes it feel uber epic haha
__________________
- AMD FX8320 @ 4.2Ghz - ASRock Fatal1ty 990FX Killer - G.Skill Ripjaws X 8gb -
- Asus Strix GTX 970 - Corsair Neutron GTX - Corsair TX 750 -
- Cooler Master HAF XB - Corsair H105 -
- Asus VG248QE - Corsair M60 & K90 -
Abstract Hero is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how can i disable the webpage sounds completely raverx3m Internet Software and Browsers 5 11-12-2009 05:03 PM
Computer Keyboard Click Sounds Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 10-17-2009 12:00 PM
Database Of Failing Hard Drive Sounds Osiris Hardware Repairs and Troubleshooting 1 11-17-2008 07:30 AM
Emergency! PSU making sounds, like, garbage disposal? LeftEyeBlind Hardware Repairs and Troubleshooting 10 06-26-2008 11:42 PM
beeping sounds PlanetaryED Hardware Repairs and Troubleshooting 1 11-19-2007 10:49 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.