SoundMAX annoying issue! Help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-20-2007, 05:25 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Default SoundMAX annoying issue! Help!

My motherboard is ASUS M2NPV-VM and the onboard sound driver is SoundMAX (version: 5.10.1.6110 1/16/2007) The problem is that the sound skips whenever a FMV or a cinematic is playing in a computer game. So the video will play fine, but the audio will skip and be out of sync.

This only happens when there are FMVs or cinematics in a computer game. Some examples would be Emperor: Battle For Dune, Splinter Cell, Medieval II: Total war.

My specs:
Microsoft Windows XP Professional SP2
AMD Athlon 64 Processor 3200+ (2.3 GHz)
1 Gig Ram
3D Fuzion Nvidia GeForce 7600 GT

I tried updating and rerolling the SoundMax drivers, but it still happens! Is it possible to change my onboard sound? Please offer any solutions to try to fix this problem.
__________________

i.God is offline  
Old 06-20-2007, 11:22 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: SoundMAX annoying issue! Help!

i have the same board and i never had a problem yet with it but a dead CMOS battery they gave me.
go to the SoundMax properties>Preferences>General>
- make sure all boxes are checked marked on :Payback Device and Recording Device, and For audioASP > Detect New Devices On Start-up>then press OK

Do you a codec installed on you computer? if not id suggest K-Lite Codec

Edit: our motherboards are S*** i just noticed ur 3200+ is overclocked to 2.3GHZ , well same here i can only get 2.33GHZ because there is no volt adjustment on this board :/
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 06-20-2007, 11:40 PM   #3 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: SoundMAX annoying issue! Help!

o ya for got to mention

Go to Control Panel> Sounds and Audio Devices>Volume> Speaker setting (Advance)> Performance
- pull down the bars half way and see if that helps
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 06-21-2007, 11:33 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Default Re: SoundMAX annoying issue! Help!

Quote:
Originally Posted by sylwek View Post
o ya for got to mention

Go to Control Panel> Sounds and Audio Devices>Volume> Speaker setting (Advance)> Performance
- pull down the bars half way and see if that helps
Tried everything setting with the performance bars and still no result. I don't have the K-Lite codec, but I do have the AC3 Filter 0.70b.
i.God is offline  
Old 06-21-2007, 01:21 PM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: SoundMAX annoying issue! Help!

AC3 Filters are mainly used for movies or video clips used in AVI, Jpeg, etc
the codec i mention has a bunch of filters, decoders, etc
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TV Card issue AntonOle Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-17-2007 08:31 AM
P5b audio driver - SoundMax ADI1988 not installing mcarr Computer Audio and Multimedia 1 05-03-2007 09:07 AM
Weird IE7 Issue reubix Microsoft Windows and Software 1 05-02-2007 02:54 PM
Vista issue revenge2 Microsoft Windows and Software 1 04-26-2007 06:08 AM
Really annoying potential virus! Danjb Viruses, Spyware and Malware 31 04-10-2007 08:36 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.