Sound Issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2007, 09:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7
Default Sound Issues

Ok, I just got a new computer yesturday (Friday). Everything was working smooth last night but today I cant get sound to work. I have tried speakers and my headphone and I can not get anything to happen. If anyone could offer any solutions I would greatly appreciate it. Thanks.
__________________

defyishuge is offline  
Old 02-03-2007, 09:19 PM   #2 (permalink)
[$m] Steele Muffins
 
<[MaTT]>'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 466
Default

Reinstall drivers for sound or somthin
__________________

__________________
<a href="http://profile.xfire.com/sykomatt"><img src="http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/2/sykomatt.png" width="450" height="34" /></a>
<[MaTT]> is offline  
Old 02-03-2007, 09:23 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 48
Default

Have you tried just checking volume settings?

check the volume settings on both the software your using, and the sound properties found on your taskbar. Make sure nothing is muted.

Have you installed any new software? If you have, try uninstalling, then reboot and try again.

If all else fails, try re-installing drivers.

being that it's only a day old I doubt a hardware situation, but you never know. I used to do support for vaio, and they always had problems.
zep867 is offline  
Old 02-03-2007, 10:01 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7
Default

How do I re-install the drivers ;(
defyishuge is offline  
Old 02-03-2007, 11:06 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 48
Default

right click on my computer and click on properties. Click on the hardware tab, then click on the button that says device manager.

In device manager go to sound video and game controllers, and find the one that loksk most like an actual model name instead of codecs and video capture devices....

right click on it and click uninstall.

Reboot the machine and it should automatically re-find the correct driver and reinstall it. If it doesn't you'll need to have the drivers on hand to reinstall. Either on disk or downloaded
zep867 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.