Sound Card not detected - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-22-2007, 09:15 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Default Sound Card not detected

Ok, I will get straight to the point. My sound was working perfectly...but and hour later, when I decided to talk on Skype it said that the sound card was not detected. I have no idea what happened, but a few minuted before that it was working perfectly. So my question is...is it due to some virus or are there some ways I should use to check it. Thanks.
__________________

ankit3000 is offline  
Old 01-22-2007, 10:09 AM   #2 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

what are your system specs?
i had that problem with my audigy 2s or whatever it is and my abit board with nf4 chipset. i reinstalled the card and updated the drivers, no problem now.
also, maje sure your onboard audio is disabled. if it is on it may cause a conflict.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 01-23-2007, 05:16 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Default

I am not sure what specifications will be useful, but here is the link to the HP website which displays the prduct. (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/p...198159&lang=en) I haven't upgraded the PC yet.
ankit3000 is offline  
Old 01-23-2007, 05:22 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm sorry but where is that link ?

it's probably a Skype configuration problem.
Nitestick is offline  
Old 01-23-2007, 09:21 AM   #5 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

^^agree^^
if you haven't put in an aftermarket sound card, that would be my first guess as well.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 01-23-2007, 09:41 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

I agree uninstall the drivers and reinstall them.
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.