Sound Card Issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-02-2006, 10:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default Sound Card Issues

Recently as I'm listening to music, (I use winamp) it'll just stop, like pause, even though it says playing, then i click play, and it just says zero, says play, but doesnt do anything, when this happens i try other stuff like windows media player and anything else i can, nothing will play music, windows media runs through like it is playing but no sound, and no web songs work either, all i can listen to are CD's from the drive, the only way to fix it is to reboot the system, but in a short time, it just happens again. any ideas ANYONE??
__________________

XGamesJ6 is offline  
Old 06-02-2006, 11:12 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 17
Default

Do you roll your mouse wheel when your listening to music? If you roll it down when your listening to music, then it decreases the volume.

Also, does this happen when you watch .avi or play games? ie. sound dies after a while
__________________

iceblade42k is offline  
Old 06-03-2006, 08:16 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default

i dont use the mouse wheel, and i havent been watching many movies or playing many games, been to busy
XGamesJ6 is offline  
Old 06-03-2006, 08:54 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
bigbaddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 156
Send a message via Yahoo to bigbaddog
Default

Two thoughts:

First-what hardware are you running on your comp? Ram, processor, HD, etc. and what programs are running in the background?

Second-try using Windows media player instead of Winamp. If it does the same thing it's probably a hardware issue, if not uninstall and reinstall Winamp.
bigbaddog is offline  
Old 06-03-2006, 04:19 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default

i tried to uninstall and reinstall winamp, no luck, hardware wise im not absolutly sure but heres my shot at it,
OS. win2K
Processor: AMD Sempron 2200+ 1.5 GHZ
MB: ASRock K7S41GX
Chipset: SiS 741GX
Ram: 768 MB PC2700
HD: ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

and the sound card is built into the MB
XGamesJ6 is offline  
Old 06-03-2006, 04:41 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
bigbaddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 156
Send a message via Yahoo to bigbaddog
Default

Do you have the same problem when you play music via Windows Media Player?
bigbaddog is offline  
Old 06-03-2006, 04:48 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default

wouldnt know, havent tried it yet, windows player wont work after it all stops on winamp, i'll do a restart, and listen to some music on windows media and see what happens
XGamesJ6 is offline  
Old 06-05-2006, 07:08 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default

ok, so i tried only listening with windows media player, it seemed to have worked for longer, but it did the same thing, and just stopped, i dont know whats going on!!!
__________________

XGamesJ6 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.