sound? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-03-2006, 09:48 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 39
Default sound?

well this is my first post from my new pc very happy so far with just, how fast it is..

but how do i get it to make sound? i pluged in the speakers but when i try to open volume control i get this "go to printers and other hardware to add a mixer"

i just wanna hear counter strike, i dont wanna **** with a bunch of mixers, i dont even know what a mixer is..??

can someone help me out and tell me what i neeed to do to get sound.
__________________

reiko_ambrose is offline  
Old 03-03-2006, 10:36 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

could you please list the components of your system otherwise it is very difficult to help
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-03-2006, 10:39 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 39
Default

o ok

amd athelon 64 3700
patriot 2 gb mem
geforce 6800 somthin
msi 939 mobo

i dont know what else i should tell u i got.. i got this dell moniter and some dell speekers, and a centurion 5 case..

edit- oh yeah, i got the same cd-dvd rw as you, and western digital 200 gb HD
reiko_ambrose is offline  
Old 03-03-2006, 10:56 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

are you using the motherboards integrated sound or a soundcard? have you installed all the drivers?
Nitestick is offline  
Old 03-03-2006, 01:15 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 39
Default

i got it thanks for the tip... darn drivers, im always forgetting those things
reiko_ambrose is offline  
Old 03-03-2006, 01:18 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

your welcome. glad it's fixed because i've gotta get out of here :| it's 2:30am here
Nitestick is offline  
Old 03-03-2006, 01:20 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 39
Default

omfg, its 12:30 noon here i love daylight
reiko_ambrose is offline  
Old 03-04-2006, 04:38 AM   #8 (permalink)
ril
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 23
Default

Wait what did you do?

I just made a new system and am using my old Dell speakers. But they don't work. I can't find what they are, i don't even think my computer reads them. when i plug them in it doesn't say " new divice found" or anything.

what did you do?

Also i get this error saying i don't have pavipc.dll
ril is offline  
Old 03-04-2006, 11:23 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 39
Default

цудд ше цфы ьщку ьн уккщк я фсегфддн рфв ещ здгп шт еру огьзукы щт еру ьщерукищфкв ше цфыет фтн лштв ща екщгиду ш рфв
reiko_ambrose is offline  
Old 03-04-2006, 11:26 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 39
Default

sorry, forgot to switch, sooo thats just jibberish lol sorry

anyway, what i meant to say was that i didnt have the correct jumpers on the motherboard, i took them off a few days ago when i was slappin the thing together, anyways, check that.. the speakers shouldnt ever say "new device found" they should just work

also check your mobo drivers, and see if it onboard sound is installed.
__________________

reiko_ambrose is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.