Snail-like computer! (hardware related) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2006, 10:12 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Default Snail-like computer! (hardware related)

I am working on a Compaq Desktop EN P933
which has a 933mhz processor obviously
and also 512mb of RAM
running WinXP Home edition

Windows takes about 5-10 minutes to load before it gets to the login screen
Folders can take over 10 seconds to load
Even clicking the start menu takes 5-10 seconds

I booted up in Knoppix from CD-ROM and ran bad blocks on the hard drive...
After 5 hours it wasn't even 1/10th of the way through, but it did not find any badblocks within that time, so I don't think it's the hard drive.

I've run a virus scan, Ad-Aware, HijackThis, and the whole deal and found nothing.
BTW the virus scan was just finishing when I woke up in the morning after running it the night before! (8 hours or so)

I've had some people tell me it's the Motherboard or even just the IDE controller. what are some other thoughts on this?

Also, if it is the motherboard... could someone more patient than myself PLEASE check the Compaq site to try to find what model motherboard comes with the Compaq EN P933 because I could honestly not find it. Maybe once I know that I can Flash the BIOS and see if that helps, or just order the new motherboard.

Thanks a lot!
__________________

Visitech is offline  
Old 01-12-2006, 10:20 AM   #2 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

try here....
http://techist.com/showthread.php?threadid=57444

or here....
http://h18007.www1.hp.com/support/fi...e/63_1152.html
__________________

__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 01-12-2006, 11:21 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Default

ahh thanks the first link helps

I checked the second link before and they don't even have the link on there to flash the BIOS or tell you what motherboard it is...

But before I replace the mobo can I get a second opinion about if that is actually the issue here?
Visitech is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.