Sigh! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-25-2006, 11:18 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 124
Default Sigh!

ok ive been having problems with my new comp so i did a fresh reinstall of everything

i installed fear ran it and got this error message when trying to adjust video card settings

warning!: The auto detect has detected that your computer may not have enough video card memory to be able to run at the current advanced video card settings and the selected resolution. maintaining this resolution may degrade preformance severley.

it stays like this on even the lowest settings!
__________________

Ocer 939 is offline  
Old 04-26-2006, 12:17 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default

Well what are your system specs?

Fear is a demanding game in general. And i'm pretty sure it's just like quake 4, ultra high settings requires 512MB of vid ram.
__________________

__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 04-26-2006, 12:39 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

my 6800GS plays fear on high settings..... it doesnt HAVE to have 512.?
Static_11 is offline  
Old 04-26-2006, 01:55 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

If FEAR runs find on whatever setting you wont, Just ignore the message.

and no 512mbs of Vid Mem is not needed to run on Ultra settings. 512mb's would be Ideal, but not necessary.

iv tested a 128mb 6800nu AGP card in the past, and it ran Doom3 at /Ultra/1024x res/2xAA/16xAF... and The Timedemo reported = 65 FPS

My 256mb 6800GS on those exact same settigns, the Timedemo reports = 89FPS

so of course 512 is not necessary.
jolancer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.