Setup is starting windows freeze - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2009, 03:33 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Setup is starting windows freeze

I'm trying to go back from xp pro to home and when trying to install home, it freezes at setup is starting windows. Any help guys? Thanks.
__________________

__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 07-09-2009, 05:28 AM   #2 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: Setup is starting windows freeze

Is this issue related to the one you posted in the Blue Screen of D3ath! thread ? You may want to consolidate your questions if they are just so it can be resolved quicker and more easily.
__________________

oldskool is offline  
Old 07-09-2009, 03:36 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Setup is starting windows freeze

yes, but I would rather just wipe out the pc and go back to xp home edition, but when I boot from the xp home disc, it gets to setup is starting windows and never moves on.
Could this have anything to do with BIOS cpu settings? like all of those features they let u enable/disable? they are all disabled.
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 07-09-2009, 06:10 PM   #4 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: Setup is starting windows freeze

Well as far as that goes, you could go with the system defaults and see if that helps. Did you change anything in the BIOS ? Maybe your RAM is bad, well it depends on your particular stop error code.
oldskool is offline  
Old 07-09-2009, 06:28 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Re: Setup is starting windows freeze

When you say you are trying to (go back from XP to Home) are you trying to install Home over an installation of Pro? Have you formatted and are now trying to reinstall home?

Why would you go from Pro to Home?
HAVOC is offline  
Old 07-10-2009, 01:33 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Setup is starting windows freeze

I hope I dont got an infraction for this, but I'll be honest I had a no legit version of pro because I didnt have my home disc at the time, but now I have my home disc. Basically my pc loops with the BSOD, so when I make it boot from disc, it loads the windows disc and gets to "setup is starting widnows" and never continues. Any help?
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 07-10-2009, 01:34 AM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Setup is starting windows freeze

You will need to use GParted to format the drive then try to install Home.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-10-2009, 01:42 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Setup is starting windows freeze

what is gparted? something i boot from like memtest sort of?
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 07-10-2009, 03:03 AM   #9 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: Setup is starting windows freeze

GParted -- Welcome

Its a bootable Partition editor. Reformat the drive with it, and then try to install XP again like Mak said.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 07-10-2009, 08:52 AM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Setup is starting windows freeze

^**READ FIRST**^ Windows Stickies Index

You find this:

Recommended Software for certain tasks

Which has GParted listed under Disk Formatting Tools. Along with several others. Not to mention the Search function which either one would have given results.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to install xp without the xp cd. EricB Official TF Tutorials 45 03-07-2009 06:17 PM
xp sp3 beta not in add remove office politics Microsoft Windows and Software 10 01-10-2009 04:28 AM
List of News Prototype New Technology and Products 4 10-29-2008 04:29 AM
Windows Vista Service Pack 2 Beta KSoD Microsoft Windows and Software 0 10-26-2008 02:52 PM
Booting Windows XP From An External Drive Osiris Apple and Mac 0 09-11-2008 09:23 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.