Setting up dual-monitors using two video cards - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2010, 04:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Default Setting up dual-monitors using two video cards

Hello everyone. I'm having a bit of trouble here setting up a dual monitor extended display between my desktop and laptop and I'll try to be as descriptive as possible.

Desktop:
Dell Vostro 220s Slim Tower (click for complete specs)
Windows 7

I installed a NVIDIA GeForce 9400 GT PCI-Express card and my main monitor is hooked to that using a DVI connector. This leaves the on board VGA port completely open.

Laptop:
HP DV6736NR (click for complete specs)
Windows 7
There is an open VGA port on this laptop.

--

On my desktop, the only display adapter listed in Device Manager is my NVIDIA card. When I plug the VGA in to each of the two computers, it is not detecting the other in my Screen Resolution opens. I think this has something to do with my on board video card not being active but I could be wrong. I hit CTRL+P and tried to scan for a detection that way and still nothing. I shut down my desktop (leaving the cord in) and my main monitor with the DVI connection just stayed black. I unplugged the VGA connection, booted it up again, and everything worked as normal. I believe I tried setting the laptop to projector only (hitting CTRL+P) to see if the desktop would boot to just the laptop screen using the VGA connection but that wouldn't work either. It just stayed black.

I'm all out of ideas. Can someone please help me?
__________________

kfink85 is offline  
Old 03-10-2010, 04:51 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Setting up dual-monitors using two video cards

You can only use 1 VGA output at a time, you cannot use both your GFX card AND your on-board. Also you cannot hook up your desktop with your laptop . You can however hook up your laptop or desktop to an external monitor (tv, monitor, etc) or to a projector.

Edit: In other words -
PC -> 2nd Monitor or Projector (Yes).
Laptop -> 2nd Monitor or Projector (Yes).
Pc -> Laptop (No).
Laptop -> Pc (No).
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 03-10-2010, 11:11 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Setting up dual-monitors using two video cards

What Jo said. You might want to explain that a bit better, if we are reading this wrongly.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-10-2010, 11:20 PM   #4 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default Re: Setting up dual-monitors using two video cards

You can use Synergy, though it won't get you a true dual monitor setup.
__________________

Greg is offline  
Old 03-10-2010, 11:25 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Setting up dual-monitors using two video cards

Should note ^ though, it was made for XP or lower, so compatibility with Vista and 7 may have bugs or might not be compatible at all.
__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 03-10-2010, 11:30 PM   #6 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default Re: Setting up dual-monitors using two video cards

Quote:
Originally Posted by joelm3103 View Post
Should note ^ though, it was made for XP or lower, so compatibility with Vista and 7 may have bugs or might not be compatible at all.
Ah, yeah. Looks like it's not compatible. Nevermind.
__________________

Greg is offline  
Old 03-15-2010, 10:39 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Setting up dual-monitors using two video cards

About the Synergy that Greg found, did some searching and saw that there's an update! Kind of late news but just thought I'd chip it in .

Synergy+
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microsoft Visual c++ error GG1972 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 02-13-2009 10:52 PM
??? on monitors, resolution, and dual displays dhgunit New Systems | Building and Buying 4 08-14-2008 10:59 AM
Dual Screen Monitors - Questions about setting it up. FooFighter New Systems | Building and Buying 10 07-03-2007 12:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.