Seagate HD won't Partition Correctly - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2007, 07:35 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: Burlington, Wisconsin
Posts: 209
Send a message via Yahoo to DerekGoodson
Question Seagate HD won't Partition Correctly

I have partitioned HDs a hundred times. I have this New Seagate 160gb 7200 IDE HD. Using an fdisk I can't get a 160gb partition. It comes up with 21223mb after I create the partition. I looked in the BIOS and it is lists a 160GB HD.... The jumper on the HD is set for Master. What am I over looking? Any Ideas?

Thanks in advance, Derek
__________________

__________________
I would Love to have a Signature but I can't get the the ink to stick on the screen! Duh!

Owner of Derek's Custom Computers
www.DereksCustomComputers.com
DerekGoodson is offline  
Old 07-26-2007, 07:36 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Seagate HD won't Partition Correctly

Can you use the Windows disc to partition?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-26-2007, 07:48 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: Burlington, Wisconsin
Posts: 209
Send a message via Yahoo to DerekGoodson
Default Re: Seagate HD won't Partition Correctly

Can you use the Windows disk even after trying to partition the HD like 6 times?
__________________
I would Love to have a Signature but I can't get the the ink to stick on the screen! Duh!

Owner of Derek's Custom Computers
www.DereksCustomComputers.com
DerekGoodson is offline  
Old 07-26-2007, 07:57 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Seagate HD won't Partition Correctly

Dunno, as long as the Windows disc can load file onto the hard drive, it can run a primitive Windows/DOS function and you can see if that works.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to partition ghosted hard drive? wolfman Monitors, Printers and Peripherals 2 07-23-2007 05:33 PM
2nd partition The Astroman Microsoft Windows and Software 1 05-17-2007 12:34 PM
anyone know of partition software that supports USB snypercore Microsoft Windows and Software 3 05-09-2007 09:50 PM
Making Partition yamtien Monitors, Printers and Peripherals 1 03-29-2007 05:52 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.