sd card reader problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-15-2005, 11:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default sd card reader problem

i apologize in advance if this is in the wrong section......


A couple of days ago i got a 1 gig sd card. Everything worked fine in my IPAQ6315 and then it stopped recognizing the card. I got a sandisk 5in1 usb2 card reader, and the card doesnt want to be read on this either. I tried to open up the drive through my computer, but it hangs for a couple of minutes, then it gives me this error message "this device can not be opened due to a i/o device error". does this mean my card is toast? or does it need to be reformatted? and if it does need to be reformatted, how can i do that since the drive on my computer gives me that error message, even when i right click and try to go to format. thanks for any help.
__________________

gsumax is offline  
Old 09-16-2005, 01:16 AM   #2 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: sd card reader problem

Quote:
Originally posted by gsumax
how can i do that since the drive on my computer gives me that error message, even when i right click and try to go to format. thanks for any help.
I would be checking if your USB is working properly.

After that, check if your card reader came with any drivers.


Do you have a digital camera that take SD Media?
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 09-16-2005, 01:39 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default

no, i have a sony camera. also, the drivers are said to be installed by xp automatically, it seems to install, i probably should try another sd card to see if it reads, but i dont have access to one right now, it just seems to hang when trying to format
gsumax is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.